Blackhawks seiret på hjemmebane

Minnesota Wilds spiller Charlie Coyle forsøker å ta pucken fra Chicago Blackhawks-spilleren Nick Schmaltz under søndagens kamp. Foto: Kamil Krzaczynski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Andreas Martinsen og Chicago Blackhawks vant 3–1 da de tok imot Minnesota Wild på hjemmebane i NHL.

Blackhawks to første mål ble begge satt i første periode i kampen på United Center søndag.

Det første målet kom etter drøye åtte minutter, signert Jonathan Toews. Nesten ti minutter senere fikk hjemmelaget nettkjenning igjen, denne gang signert Brandon Saad.

Nesten åtte minutter ut i andre periode var det Minnesota Wilds tur. Etter sju minutter og 56 sekunder sendte Zach Parise pucken i mål.

Det som så ut til å bli en 2–1-seier til hjemmelaget, ble til 3–1 like før slutt. Minnesota tok ut målvakten og preset på fremover, men 59 sekunder før siste periode var over fikk haukene kontroll, og Dominik Kahun serverte hjemmelaget nok en nettkjenning.

Kontrasten er stor til lørdagens kamp, hvor det ble hjemmetap for Blackhawks da de tok imot Los Angeles Kings. Søndag kunne de imidlertid sikre seg to poeng i NHL. Etter 20 spilte kamper ligger Blackhawks på 6. plass Central division, med åtte seire og åtte tap i normal spilletid så langt i sesongen, pluss fem tap etter forlengning eller straffeslag.

Nordmannen Andreas Martinsen fikk åtte minutter og 19 sekunder på isen for Chicago Blackhawks.