Råskinnet Klæbo snakker ned egen form

Johannes Høsflot Klæbo vant sprintfinalen foran Emil Iversen (til høyre) på Beitostølen lørdag.
Johannes Høsflot Klæbo vant sprintfinalen foran Emil Iversen (til høyre) på Beitostølen lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo (22) gjentok fjorårsbedriften i Beito-sprinten, men bedyrer at han er et godt stykke unna toppformen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er langt unna toppformen, men viser styrke ved at han vinner. Han gjennomførte en taktisk bra finale, sa morfar Kåre Høsflot til NTB.

Det samme mente landslagstrener Arild Monsen.

– Han er ikke i sitt beste slag, men har en kapasitet og et siste gir som er nok til seier. Jeg synes det var et godt løp, selv om han snakker seg selv ned. Han er nok i bedre form enn han sier. Det er solid og bra. Betryggende, mente Monsen.

Selv om Klæbo egentlig kontrollerte fint inn til seier, så virket han ikke å være i like praktfull form som han var på samme tid som da han slo igjennom på Beitostølen sist sesong.

– Jeg mangler litt overskudd. Vi har trent greit inn mot denne helgen og har samlet timer på ski. Da trenger man litt rolige dager for å få overskudd i beina og bli enda litt piggere.

Les også: Klæbo viste klasse med sterk spurtseier

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre sist år

– Var du i bedre form på samme tid i fjor?

– Det stemmer nok. Jeg har mistet noen hardøkter og noen timer på ski, men alt i alt er det ikke sikkert at det har noen betydning med tanke på neste helg. Jeg har fått gjennomført to gode skirenn her og fått mange av de svarene jeg trengte å få.

Svarene var mange av de samme som han fikk foran den fantastiske fjorårssesongen til 22-åringen.

– Jeg synes at jeg fikk mye av de samme svarene sammenlignet med samme periode i fjor. Jeg trengte disse to hardøktene for forhåpentligvis å komme i bedre slag. Nå må jeg komme meg hjem og få hvilt litt fram mot neste helg. Se om jeg kan finne litt overskudd fram til da.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Klæbo slått i Beitostølen-prolog da Northug røk ut

Deilig

Klæbo endte et drøyt minutt bak Didrik Tønseth under fredagens 15 kilometer i klassisk stil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seieren på skøytesprint var i realiteten aldri truet selv om Emil Iversen kom styggfort bakfra på oppløpet. Alt i alt sier Klæbo at han har fått gjennomført en bra helg.

– Det er deilig å vise for seg selv at man er med der oppe og at man ikke har rotet bort alt i sommer og høst. Det er en god feeling å ta med seg inn mot neste helg. Da er det en annen stilart, og det blir ok en fart når Bolsjunov og gutta drar til fra start. Vi er forberedt på at det kommer til å gå fort.

Lørdag ble Klæbo overraskende slått i prologen av Gjøran Tefre fra Førde.

– Gjøran gikk fryktelig fort i prologen. Jeg skulle gjerne ha vært nummer én i prologen, men nå fikk jeg trent på å være i semifinale nummer to og det kan bli nyttig i verdenscupen.

Klæbo var også imponert over det Emil Iversen presterte.

– Emil er pigg. Han kommer til å være med der opp i hele vinter. Han kan fort stå over meg på pallen til slutt han. Han viser at han er i bra slag, og jeg tror han kommer til å bli skummel allerede neste helg, sa Klæbo.