Bjørn Maars Johnsen ga Norge 1-1 mot Slovenia og fortsatt ledelse i nasjonsligaen

Bjørn Maars Johnsen header ballen forbi hjemmelagets målvakt til 1-1 .Norges landslagsspillere i fotball møter Slovenia i Ljubljana, Slovenia på Stozice Stadium fredag kveld.
Bjørn Maars Johnsen header ballen forbi hjemmelagets målvakt til 1-1 .Norges landslagsspillere i fotball møter Slovenia i Ljubljana, Slovenia på Stozice Stadium fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norge var på vei mot et nytt ufortjent bortetap i nasjonsligaen, men innbytter Bjørn Maars Johnsens mål i det 85. minutt ga 1-1 mot Slovenia fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idet tiden var i ferd med å renne ut viste norskamerikaneren sin luftstyrke og slo både forsvarere og keeper i lufta på Håvard Nordtveits innlegg. Dermed fikk Lars Lagerbäck betalt for å ha iverksatt plan B og C med stadig større risiko i jakten på utligning.

Nå er Lagerbäcks lag fortsatt hårfint foran Bulgaria, som helt på tampen berget 1-1 på Kypros, og dermed lever kampen om gruppeseier for fullt. Mandag spiller Norge på Kypros, en nasjon Norge har slått ti ganger på like mange forsøk. Bulgaria tar imot Slovenia, som allerede har rykket ned.

Slovenias kaptein for dagen Benjamin Verbic, tidligere elev av Ståle Solbakken i FC København, scoret allerede i det 9. minutt, og Norge slet med å utligne tross flere kjempesjanser. En nikk fra Omar Elabdellaoui, Mois skudd i returrommet og en suser fra Martin Ødegaard hadde alle fortjent en bedre skjebne. Slovenia stoppet Elabdellaouis avslutning ved hjelp av to klareringsspark i egen stolpe.

Les også: Bare nesten for Kypros mot Bulgaria

Full spenning

Bulgarias poeng på Kypros betyr at Norge fortsatt er så vidt foran på målforskjell (5-2 mot 6-4), og spenningen lever for fullt. Kypriotene er derimot ute av dansen etter å ha mistet seieren i nest siste minutt.

De norske kom litt tregt i gang på Stozice stadion. Fra start slet laget med samme type aggressive press som ga Norge trøbbel på Ullevaal så lenge slovenerne orket, og før det var spilt ti minutter tok hjemmelaget ledelsen på kampens første sjanse.

Slovenias to kantspillere viste seg fram inne i midten. Domen Crnigoj satte plutselig fart og slo en smart utsidepasning til vikarierende kaptein Benjamin Verbic, som stormet inn i feltet og sendte et flatt skudd forbi Rune Almenning Jarstein og inn i hjørnet.

De norske var rystet og brukte litt tid på å finne sitt eget spill, men utover i omgangen festet de grepet og presset Slovenia tilbake. Akkurat som i Bulgaria framsto Norge som det klart beste laget, men som der ble store sjanser misbrukt.

Les også: Algerie rammet av ny fotballskandale

Tidenes sjanse

Større sjanse enn den som burde gitt 1-1 i det 31. minutt er det vanskelig å få. Omar Elabdellaoui møtte et innlegg ved lengste stolpe og nikket kontrollert mot motsatt hjørne utenfor keepers rekkevidde.

På streken dukket Aljaz Struna opp, og på mirakuløst vis hindret han ballen i å krysse den ved å beine den i innsiden av stolpen. Ola Kamara var klar til å sette inn returen, men den andre midtstopperen Miha Mevlja fikk foten foran og fikk ballen ut via en ny stolpetreff.

Et par minutter senere burde Mohamed Elyounoussi ha scoret da Sigurd Rosted vant i lufta og nikket et frispark ned til ham, men Moi sleivet ballen utenfor.

Det ble ingen norsk scoring før pause. Trøsten var at Kypros scoret mot Bulgaria ikke lenge etter at Slovenia tok ledelsen, og dermed var Norge fortsatt gruppeleder.

Etter pause jaget Norge bytter med stadig mer offensiv oppstilling og innbytter Ødegaard satte keeper på prøve med en rakett. Norge åpnet også for sjanser bakover. Slovenia hadde 2-0 i nettet, men Robert Beric var så vidt offside da han nikket inn et frispark. Til sist var det Norge som kunne juble.

Personvernpolicy