Lorentzen vant verdenscupåpningen på 500 meter

Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til under 1000 meter skøyter i Gangneung Oval under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til under 1000 meter skøyter i Gangneung Oval under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til seier på 500 meter da verdenscupen på skøyter startet i japanske Obihiro fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen gikk i nest siste par med Russiske Viktor Musjakov og gikk inn til bestetid på 34,74, fire hundredeler foran sin russiske motstander.

Det førte nordmannen i tet før siste par skulle gå.

Gao Tingyo fra Kina gikk mot Tatsuya Shinhama fra Japan. Japaneren gikk inn til tredjeplass, og dermed startet Lorentzen sesongen på best mulig vis.

Bøkko på 10.-plass

På 500 meter for kvinner gikk Hege Bøkko ut i andre par mot koreanske Kim Min-sun. Bøkko gikk inn på tiden 38,60 sekunder, noe som holdt til en foreløpig annenplass.

Da samtlige par hadde gått var 27-åringen skjøvet ned til 10.-plass.

Regjerende olympisk mester på distansen, Nao Kodaira, vant på 37,49, en tid som var 1,11 sekunder foran den norske jenta.

Vanessa Herzog fra Østerrike ble nummer to, mens japanske Maki Tsuji ble nummer tre.

Norsk 3.plass

Det norske herrelaget gikk inn til tredje beste tid på lagtempoen under verdenscupåpningen.

Det norske laget besto av Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen – samme trio som sist vinter tok OL-gull på lagtempoen i Sør-Korea.

Den norske trioen kjempet en stund mot Russland om seieren, men den russiske tiden ble for sterk, og det handlet til slutt om å sikre en plass på seierspallen.

Det klarte det norske laget, som gikk i mål på tredjeplass, 1,51 sekunder bak det russiske laget. Nederland ble nummer to, 88 hundredeler foran Norge.

– Pallen er bra, men vi hadde selvfølgelig håpet på å vinne. Russland gikk veldig bra, og vi må gå et toppløp for å vinne verdenscuper, sa Håvard Bøkko til NRK etter løpet.

Landslagstrener Bjarne Rykkje var ikke like fornøyd.

– Jeg er ikke fornøyd med plasseringen. Tidene er ganske bra nå, men det er mye å gå på, sa Rykkje og la til at løperne ikke er helt i toppform.

Norge stilte ikke lag i kvinneklassen.

Personvernpolicy