Fotball: Fransk dommer i Slovenia

Ruddy Buquet dømmer Norges bortekamp mot Slovenia i nasjonsligaen fredag. Her gir han en Ajax-spiller tilsnakk i fjorårets europaligakvalifisering mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Ruddy Buquet dømmer Norges bortekamp mot Slovenia i nasjonsligaen fredag. Her gir han en Ajax-spiller tilsnakk i fjorårets europaligakvalifisering mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ruddy Buquet (41) fra Frankrike dømmer fredagens nasjonsligakamp mellom Slovenia og Norge i Ljubljana.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Buquet har dømt i fransk Ligue 1 siden 2008 og vært FIFA-dommer siden 2011.

Han har aldri tidligere dømt Norges landslag, men var dommer da Rosenborg i fjor sommer slo Ajax 3-2 på Lerkendal og tok seg til europaligaens gruppespill. Birger Meling er den eneste i dagens landslagstropp som spilte den kampen.

Buquet, som flere ganger har vunnet spillerforeningens kåring av årets dommer i Frankrike, dømte også Rosenborg i europaligakvalifisering i 2012 (2-2 mot Ordabasy Shymkent) og Norges G19-landslag i en EM-kvalifiseringskamp mot Moldova i 2011. Mushaga Bakenga scoret tre mål i en 4-0-seier.

Fredag har Buquet med seg linjemennene Guillaume Debart og Julien Pacelli, de ekstra assistentene Amaury Delerue og François Letexier og fjerdedommer Cyril Mugnier på Stozice stadion i Ljubljana.

Personvernpolicy