Sørloth sikker på at det løsner

Alexander Sørloth får mange innhopp, men få minutter i Premier League. Han er bestemt på at han ikke gir seg før det løsner og mener at en scoring kan være alt som skal til. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Alexander Sørloth får mange innhopp, men få minutter i Premier League. Han er bestemt på at han ikke gir seg før det løsner og mener at en scoring kan være alt som skal til. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alexander Sørloth venter fortsatt på gjennombruddet som Premier League-spiss for Crystal Palace, men er overbevist om at det kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke mye som skal til for å snu det. Ett mål kan være nok. Hvis jeg hadde scoret mot Tottenham sist så ville alt vært snudd på hodet, og jeg ville blitt helt. Det er både opp- og nedturer i fotball. Om man har litt mellom ørene så klarer man å komme sterkere ut av det, sier han til NTB.

– Jeg får jo innhopp stort sett i hver kamp og gjør alltid mitt beste. Det skal jeg fortsette med.

11 ganger har han startet på benken i Premier League denne sesongen, og ni ganger er han blitt byttet inn. Men det er blitt bare 126 minutter til sammen, og så korte innhopp gir ikke mye sjanse til å vise seg fram.

– Det er selvfølgelig vanskelig, men jeg må bare prøve å gjøre det beste ut av det. Jeg har hatt to gode innhopp i det siste, mot Arsenal og Tottenham, og det tar jeg med meg som noe positivt, sier han.

Mot sistnevnte var han veldig nær et utligningsmål mot slutten av 0-1-tapet.

– Det er små marginer. Det var synd, men neste gang sitter den.

Ekstra tent

Det er ikke første gang 22-åringen sliter med lite spilletid i en utenlandsk klubb.

– Jeg hadde en lignende situasjon i Groningen, og da kom jeg meg ut av den sterkere. Jeg vet hva som bor i meg og er ikke redd for det. Jeg gleder meg bare til jeg får sjansen til å vise meg fram fra start.

Han var ikke med da den opprinnelige troppen til nasjonsligakampene mot Slovenia og Kypros ble tatt ut, men ble hentet inn da Joshua King meldte forfall. Det gjør ham ekstra tent på å vise seg fram.

– Ja, selvfølgelig. Jeg er ekstra motivert for å være med her. Jeg håper selvfølgelig å spille og vise meg fram. Det er jeg veldig sugen på.

Omdømme

Sørloth trives veldig godt i landslagsgruppa og liker å høre at en fersk opinionsmåling viser at landslagets omdømme er bedre enn det har vært på flere år.

– Det er artig å høre, og jeg synes vi fortjener det, for vi har vært gode i lang tid nå og nesten ikke tapt kamper. Jeg synes det er veldig artig å være på landslaget og gleder meg til hver samling. Jeg tror ikke jeg er alene om det, sier han.

– Vi har en veldig klar og god spillestil som passer laget fint. Nå må vi bare prøve å få resultater som kan få omdømmet enda litt oppover. Vi spiller for gruppeseier, og jeg håper vi tar seks poeng på denne samlingen.

Personvernpolicy