Carlsen må finne tilbake til overskuddet

Magnus Carlsen og VM-utfordrer Fabiano Caruana har spilt fire strake kamper remis så langt i VM-duellen. Noen krever at spillerne snart må begynne å stråle. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Magnus Carlsen og VM-utfordrer Fabiano Caruana har spilt fire strake kamper remis så langt i VM-duellen. Noen krever at spillerne snart må begynne å stråle. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen spøkte med de frammøtte på tirsdagens pressekonferanse da han sa han skulle slappe av på fridagen for å finne tilbake til overskuddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fjerde partiet i VM-duellen mot Fabiano Caruana endte med remis etter snaue to timer og tre kvarter ved sjakkbrettet. Det ble for mange et litt kjedelig parti hvor ingen av spillerne tok noen særlige sjanser, og begge holdt seg til den trygge veien mot remis.

Da en journalist spurte de to duellantene om hvordan fridagens skal tilbringes svarte Carlsen: – Jeg vet ikke helt. Jeg skal forberede meg til det neste partiet og få tilbake noe mer energi etter å ha slitt meg ut i dette partiet, svarte han.

Det er ikke så sikkert at den muntre kommentaren til Carlsen ble helt trodd på.

– Jeg skal drive en eller annen form for fysisk aktivitet, svarte Caruana.

Aktuelt: Pappa Carlsen frykter ikke ny konsentrasjonssvikt: – Magnus har lært

Youtube-video

Det spørs om ikke Carlsen og hans team vil studere den mye omtalte videoen som ble lagt ut på YouTube og senere trukket av Caruana-teamet om amerikanerens VM-forberedelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under tirsdagens pressekonferanse var det naturlig nok mange spørsmål om den mye omtalte videoen som var lagt ut, utilsiktet eller ikke.

Presidenten i det jamaicanske sjakkforbundet, Ian Wilkinson, tok mikrofonen og kom med et betimelig spørsmål til spillerne. Spesielt det til Caruana ga mye latter i salen.

– Nå er det snart det femte partiet, og får vi noe annet enn et E4-trekk i åpning fra deg? Får vi se noe annet som kan gi Carlsen et slag i solar plexus? spurte han Caruana.

– Til Carlsen. Det ser ut som om du føler deg mer komfortabel ved sjakkbrettet enn tidligere?

– Vi får se? svarte Caruana kort på sitt spørsmål.

Aktuelt: Bae med varsku: – Carlsen må komme med noe nytt

Ble ikke opphisset

– Det var i hvert fall ingenting som fikk hjertet mitt til å slå hardere i denne kampen. Jeg tror hovedsaken er at man ikke trenger å bli opphisset av spillet mitt, svarte nordmannen.

Det var også en oppfordring fra salen underveis på pressekonferansen:

«Vi vil ha blod, svette og tårer og ikke flere remiser. På tide å stråle!»