Grønt lys for at Svindal og Jansrud kan sesongåpne i Lake Louise

24. november er det klart for sesongåpning for fartsgutta i alpint i Lake Louise. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
24. november er det klart for sesongåpning for fartsgutta i alpint i Lake Louise. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt ligger til rette for at alpingutta starter fartssesongen i Lake Louise i Canada. Etter en inspeksjon av snøforholdene fikk arrangørene grønt lys mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en inspeksjon av snøforholdene i Lake Louise ble det gitt klarsignal til at Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og resten av det norske fartslaget kan sesongåpne i Canada i slutten av november.

– Situasjonen var helt på kanten i helgen, men iherdig innsats fra arrangørene og gunstige værprognoser gir oss mulighet til å gi grønt lys til sesongåpning i hastighetsrennene i Lake Louise, sier renndirektør Hannes Trinkl.

Både snømengde og kvalitet på snøen har blitt vurdert, opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS), på sine nettsider mandag.

Etter inspeksjonen fikk arrangøren «tommel opp», og dermed ligger alt til rette for at fartsrennene kan kjøres i slutten av november.

Til tross for mildt vær om dagen, faller temperaturene til under null om natten, noe som fører til god produksjonen av kunstsnø og preparering av bakkene.

24. november skal det kjøres utfor i Lake Louise, dagen etter er det super-G.

Før den tid skal den norske slalåmtroppen i aksjon i finske Levi. Det skjer 17. og 18. november.