Meny

Regjeringen nominerer Helleland som ny WADA-president

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland er av regjeringen nominert som presidentkandidat i Verdens Antidopingbyrå. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
WADA-visepresident og barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland er av regjeringen nominert som presidentkandidat i Verdens Antidopingbyrå (WADA).

Hellelands kandidatur ble offentliggjort fredag.

– Statsråd Helleland har konsekvent demonstrert sin fulle og uoppfordrende vilje til å beskytte det globale idrettssamfunnet fra doping. Jeg vet hun er fast forpliktet til å styrke WADA som global anti-dopingregulerer og til å gjenopprette idrettsutøvere og supporteres tillit til en rettferdig og ærlig idrett, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

Hofstad Helleland er manges foretrukne kandidat til å bli ny president i Verdens antidopingbyrå når Craig Reedies periode løper ut neste år.

Reformist

– Min regjering og jeg nøler ikke med å tilby Linda vår fulle støtte til å lede Verdens Antidopingbyrå når vi går inn i en ny alder for antidoping, fortsetter statsministeren.

Barne- og likestillingsministeren ønsker å jobbe hardt for å øke representasjonen av utøvere i WADA-styrene og anses som en reformkandidat.

– Linda Hofstad Helleland har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lede WADAs globale anti-dopingarbeid videre. Med fokus på gode styringsprinsipper og åpenhet vil Helleland være den rette personen til å lede WADA i årene som kommer, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Populært