United håper underdog-stempel kan gi seier mot City

Manchester United-trener José Mourinho venter en tøff bortekamp mot City søndag.
Manchester United-trener José Mourinho venter en tøff bortekamp mot City søndag. Foto: Dave Thompson / AP

Tre ganger de siste seks kampene har Manchester United snudd fra tap til seier. Søndag håper laget å utnytte outsiderstempelet i storkampen mot City.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

United går til byderbyet med høy selvtillit etter at laget på mesterlig vis snudde 0-1 til 2-1 i sluttminuttene mot Juventus i mesterligaen onsdag. Likevel er de lyseblå storfavoritter i kampen om Manchester.

Det synes Uniteds franske stjerne Paul Pogba passer bra.

– Jeg synes alltid det er bra å være outsideren, sånn at folk forventer noe dårlig fra oss, og så overrasker vi, sier Pogba ifølge SkySports.

Fra tap til seier

Så langt i sesongen har laget vist styrke når det gjelder å kjempe seg til seier etter først å ha ligget under, slik United gjorde i Torino.

I oktober snudde laget fra 0-2 til 3-2 mot Newcastle, og mot Bournemouth sist uke snudde United det igjen og avgjorde ved Marcus Rashford to minutter på overtid.

Også i fjorårets tilsvarende oppgjør mellom Manchester-lagene, kom United tilbake etter 0-2 til pause. To kjappe scoringer av Pogba og én av Chris Smalling sørget for seier til de røde djevlene.

Manchester United-trener José Mourinho vil ikke legge vekt på den kampen i forkant av søndagens lokaloppgjør.

– Derbyet er spesielt. Jeg sier ikke at det er spesielt på grunn av hva som skjedde forrige sesong, det er spesielt fordi det er et Manchester-derby og det betyr hva det betyr, sa han på fredagens pressekonferanse.

Mourinho kom også med en gladnyhet for United-fansen.

– Han er klar, sa han om Romelu Lukaku, som har vært skadd den siste tiden.

Må stenge bakover

På hjemmebane i årets Premier League-sesong har City et snitt på fire scorede mål per kamp, og United må for alvor stenge igjen bakover. Så langt har rødtrøyene holdt nullen kun én gang, og på bortegress har de sluppet inn ti mål på seks kamper.

– Vi må stoppe angrepene deres. Det finnes en måte å gjøre det på, og treneren vet det. Jeg forventer en tøff kamp, men i et derby er alt mulig, og vi vil være klare for det, sier Uniteds Nemanja Matic til klubbens nettsider.

United har to seirer og én uavgjort på de siste tre bortekampene lagene imellom, og vi må tilbake til 2014 for å finne sist City vant mot United på hjemmebane i serien.

I årets sesong har City fortsatt til gode å tape og leder serien etter elleve runder. United ligger på 7.-plass, ni poeng bak byrivalen. Med City-seier vil hele 12 poeng skille lagene.

Personvernpolicy