Rosenborg ble utspilt i egen storstue og tapte 2-5 for Salzburg

Rosenborg måtte konstatere at RB Salzburg var et klart bedre lag også på Lerkendal og ikke bare på hjemmebane i Østerrike. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Salzburg herjet med Rosenborg på hjemmebane og fulgte opp på Lerkendal. Rosenborg ble rundspilt og utklasset igjen da den østerrikske klubben vant 5-2.

0-3-tapet på bortebane var ille nok. 2-5-tapet på Lerkendal var verre. Kun en god André Hansen gjorde at sifrene ikke ble enda styggere. Gjestene var bedre i absolutt alt, og Rosenborg ble ydmyket på simpleste vis. Publikum pep da lagene gikk til pause.

Det var 1.-omgangen som ødela alt for Rosenborg, som ville vært matematisk utslått om ikke Celtic hadde scoret et sent vinnemål mot Leipzig.

– Av ulike årsaker ønsket vi å prøve oss i samme formasjon som i norsk serie (4-3-3). Vi trodde vi kunne løse det, men det viste seg ikke å være et godt valg. Vi visste det var nivåforskjell, men den var veldig stor i første omgang, sa RBK-trener Rini Coolen på pressekonferansen.

– I pausen endret vi til 4-4-2 med "diamant" for å matche Salzburgs midtbane, og vi var mye bedre etter pause.

Minamino herjet

Rosenborg lignet i perioder på det reneste småguttelaget, og RBK-forsvaret var vidåpent ved en rekke anledninger i de første 45 minuttene. Japaneren Takumi Minamino var tremålscorer før pause. I annen omgang var han involvert i ytterligere én scoring.

Bare fem minutter var spilt da den første satt i nota. Rosenborg-forsvaret var merkverdig passivt da Minamino banket inn 1-0 fra 17 meters hold. Ballen gikk mellom beina på Birger Meling og gjorde det vanskelig for Rosenborg-keeper Hansen å se utgangen av skuddet.

Salzburg kom til en gedigen trippelsjanse bare sju minutter senere, og bare en god André Hansen hindret ny scoring. Målscorer Minamino avsluttet ballet med å skyte over på forsøk nummer tre.

Iskaldt

Som om det ikke var iskaldt nok fra før på Lerkendal gjorde Minamino sitt annet mål for østerrikerne etter 19 spilte minutter. RBK-forsvaret hang ikke med i svingene da André Ramalho sendte en pasning i bakrom fra egen banehalvdel, og Minamino gjorde sitt tredje mål på fire europaligakamper på hel volley bak en sjanseløs André Hansen.

3-0 kom etter 37 minutter. Denne gangen var det Salzburgs nordmann Fredrik Gulbrandsen som dundret ballen i nettaket fra kloss hold på målgivende fra Stefan Lainer. Det var sistnevntes annen assist for kvelden. Åtte minutter senere satte Minamino inn sitt tredje mål. Basert på det vi så av japaneren i denne kampen er det merkelig at han ikke ble sett på som god nok til å være med i sommerens VM-sluttspill i Russland.

Stygge tall

Rosenborg kom mer med etter pause, og det skulle nesten bare mangle. Samuel Adegbenro gjorde et fint reduseringsmål åtte minutter ut i omgangen etter å ha blitt frispilt av Nicklas Bendtner.

Rosenborgs midtstoppere Even Hovland og Besim Serbecic hadde en sørgelig dag på jobb, og Hovland ble notert med selvmål i det 58. minutt. Takumi Minamino nærmest spaserte seg gjennom feltet før Serbecic tuppet ballen via Hovland og i mål.

Mike Jensen reduserte på nytt like etter. Målet kom ut av ingenting, og igjen var det Bendtner som var mannen den målgivende pasningen.

Rosenborgs målforskjell etter de fire første kampene i europaligaen er stygge 3-12. Kun en storspillende André Hansen gjorde at laget i de hele tatt kvalifiserte seg til årets europaliga, og de fire kampene de har spilt til nå har dokumentert at det er noe helt annet å spille mot Start, Stabæk og Lillestrøm enn mot Celtic, Leipzig og Salzburg.

Rosenborg spilte uten Tore Reginiussen og Pål André Helland. Begge er trolig med når Rosenborg kan bli seriemester i bortekampen mot Start søndag.