Meny

Bayern nær avansement etter ny seier

Bayerns Robert Lewandowski jubler etter to mål i mesterligakampen mot greske AEK onsdag. Foto: Stringer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Bayern München tok et langt steg mot cupspillet i mesterligaen i fotball med 2-0 over AEK, mens Ajax forsvarte 2.-plassen med 1-1 mot Benfica.

Med seier både til Ajax og Bayern München ville begge vært klare for cupspillet med to kamper igjen å spille i gruppe E, men slik skulle det ikke gå.

Robert Lewandowski sendte Bayern i føringen med et sikkert straffespark etter 31 minutter. Straffen kom etter at den polske stjernespilleren ble dratt over ende av Uros Cosic inne i feltet.

Etter 71 minutter doblet Lewandowski ledelsen med sitt annet mål for kvelden. Han satte ballen i mål med et atletisk volleyskudd og er oppe i 56 europacupmål.

– Vi tok et langt steg framover i dag. Vi kontrollerte kampen i de avgjørende øyeblikkene. Vi vet at vi kan bedre, men det var en viktig seier for vår selvtillit, sa Lewandowski.

Bayern München er bare nummer tre på bundesligatabellen før helgens storkamp mot serieleder Borussia Dortmund, men onsdagens seier letter presset på trener Niko Kovac.

– Vi fortjente seieren og greide også å holde nullen. Det var ikke fyrverkeri, men vi hadde fortjent å score to eller tre mål til, la han til.

Ajax holdt ut

Ajax kom under etter en snau halvtime da den brasilianske veteranen Jonas på flott vis tok ned ballen med brystkassen inne i feltet og scoret sikkert. Ajax-keeper André Onana tabbet seg loddrett ut ved den anledningen.

Den nederlandske klubben kom til gode muligheter, men danske Lasse Schönes frispark fra langt hold ble med nød og neppe reddet av Odisseas Vlachodimos.

Dusan Tadic utlignet til 1-1 etter en drøy times spill i Lisboa, og scoringen gjør at Ajax er to poeng bak Bayern München, men fire foran Benfica med to runder igjen.

Benfica var veldig nær et vinnermål på overtid, men Onana revansjerte seg for missen ved baklengsmålet da han stoppet Gabriels skudd med en beinparade.

– Jeg gjorde to grove feilvurderinger ved Benficas mål, men som keeper må man bare være sterk og se framover, sa Onana etter kampen.

(©NTB)

Populært