Meny

Real Madrid lekte seg borte mot Plzen

Karim Benzema feirer ett av sine to mål i Real Madrids 5-0-seier borte mot Viktoria Plzen. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Regjerende mester Real Madrid og Roma tok begge et langt steg mot cupspillet i mesterligaen med 5-0 og 2-1 over Viktoria Plzen og CSKA Moskva i gruppe G onsdag.

Til tross for seirene kan ingen av lagene gjøre seg klare for cupspillet riktig ennå. Med full poengpott til Real Madrid og Roma gikk lagene opp i 9 poeng i gruppen, mens CSKA blir værende på 4. Viktoria Plzen har 1 poeng.

Real Madrid har virkelig skjønt alvoret etter at Santiago Solari tok over treneransvaret etter Julen Lopetegui. Før det var gått 40 minutter hadde Karim Benzema (2), Casemiro og Gareth Bale scoret. De tre siste års mesterligavinner er virkelig på vei mot gamle høyder.

Den franske spissen Benzema viste sitt gamle jeg da han dro av et par mann inne i feltet før han satte 1-0. Like før hadde hjemmelaget en stor mulighet som ble reddet på streken.

Bare to minutter senere fant Tony Kroos hodet til Casemiro på en corner til 2-0. Etter 37 minutter var Gareth Bale servitør da Benzema headet inn sitt annet mål. Bale gjorde 4-0 fra kort hold tre minutter senere.

Tyske Kroos fastsatte resultatet til 5-0 etter 67 minutter med en flott chip. Det var hans første mål for sesongen på 14 kamper.

– Spillerne fortjente denne oppturen, men nå må vi se mot neste kamp. Vi gikk på banen fullt fokuserte, og det syntes. Vi har spillere som kan score mye, og det gjorde vi i dag, sa Solari ifølge uefa.com.

Sergio Ramos blamerte seg derimot igjen med en stygg albue mot Milan Havel og burde vært utvist i første omgang.

Roma-seier i Moskva

Det var bare gått fire minutter på Luzjniki da Roma-stopperen Konstantinos Manolas var høyest inne i feltet, og den russiske landslagsmålvakten Igor Akinfejev feilberegnet en corner. Headingen gikk inn via målvakten, og Roma fikk en flott start på vei mot 2-1-seier.

Hjemmelaget spilte seg også fram til flere gode muligheter, men Romas svenske målvakt Robin Olsen holdt målet tomt for baller. Nærmest scoring for hjemmelaget var CSKAs kjappfot Ivan Obljakov, men han lyktes ikke.

Fem minutter etter hvilen sprakk derimot nullen for CSKA. Ilzat Akhmetov startet en kontring og hadde fikk plutselig mange muligheter. Han valgte å passe til islendingen Arnor Sigurdsson som banket inn sitt første mål for klubben og utligning til 1-1.

Etter 56 minutter fikk CSKAs andre islending, Hördur Magnússon, sitt annet gule kort etter en felling like utenfor 16-meteren. Dermed ble det marsjordre.

Offsidemål

Etter snaue timen tok Roma-kaptein Pellegrini saken i egne hender og ga Roma 2-1. Han lurte hjemmelagets offsidefelle da han kom seg fri inne i feltet, men reprisen viste at han også lurte linjemannen, for italieneren var hårfint i offside på pasningen fra Bryan Cristante.

– Utvisningen hjalp oss men den var resultat av at vi presset CSKA. Jeg ønsker at mine spillere skal opptre med selvtillit. I dag burde vi ha punktert kampen med et tredje mål og unngått en nervepirrende avslutning, sa Roma-trener Eusebio Di Francesco.

Hjemmelaget ved Obljakov var også nær scoring mot slutten av kampen, men Olsen tok seg ikke overliste flere ganger.

(©NTB)

Populært