Atlético-revansj mot Dortmund da Monaco ble utslått

Saúl Ñíguez jubler etter å ha gitt Atlético Madrid ledelsen i 2-0-seieren mot Borussia Dortmund i mesterligaen fotball. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Atlético Madrid revansjerte firemålstapet mot Borussia Dortmund fra forrige mesterligakamp med 2-0-seier tirsdag. Samtidig ble Monaco feid ut av mesterligaen.

Borussia Dortmund måtte tåle sitt første tap for sesongen uansett turnering da laget gjestet den spanske hovedstaden to uker etter å ha knust europaligavinneren 4-0. Laget topper fortsatt sin mesterligagruppe på innbyrdes oppgjør.

Saúl Ñíguez og Antoine Griezmann scoret i hver sin omgang for den spanske storklubben.

1-0 kom i det 33. minutt etter flott spill. Filipe Luís la flatt inn til Saul, som skjøt mot hjørnet. I et fortvilet forsøk på å klarere beinet Manuel Akanji ballen inn i motsatt hjørne.

Griezmann fastsatte resultatet i det 80. minutt da han ble spilt fram av Thomas på en flott kontring.

– Jeg er svært fornøyd. Vi spilte som et lag. Når alle kjøper planen og utfører den sammen, har man funnet sin identitet. Det viste vi i dag, sa Atlético-trener Diego Simeone, som tross flere skadeforfall fikk en skikkelig opptur.

Tetduoen er begge åtte poeng foran Thierry Henrys Monaco-lag, som noen timer tidligere ble ydmyket på hjemmebane og slått 4-0 av Brugge. Dermed fortsetter motgangen for Henry.

Det er trøbbel også utenfor banen. Tirsdag ble Monacos russiske klubbeier Dmitrij Rybolovlev pågrepet av politiet i fyrstedømmet og siktet for korrupsjon.

Misfornøyd

Henry har ennå ikke vunnet i sin første jobb som hovedtrener. Tirsdagens kamp var hans femte, og det var en skjebnekamp i forsøket på å holde liv i håpet om å få spille europacupfotball også etter nyttår.

– Jeg er misfornøyd med vår reaksjon på å komme under. Vi startet bra, men sluttet å spille straks de scoret, sa Henry etter at gjestene scoret tre mål på 12 minutter i første omgang.

Brugge kunne juble for sin første seier i mesterligaen på 13 år.

– I mesterligaen er det viktig å utnytte sjansene. Det var ikke vår beste kamp i turneringen, men vi scoret fire mål på fire sjanser, sa tomålsscorer Hans Vanaken.

Henry vrir hodet i jakten på en vinnerresept for et Monaco-lag som inntil ganske nylig var blant Europas mest underholdende angrepslag. Tirsdag sendte han laget ut med en midtbane i diamantform, noe som i åpningsminuttene så ut til å være vellykket. Laget satte Brugge under press og skapte kampens første store sjanse. Sofiane Diop ble spilt fri, men Ethan Horvath reddet.

Målfest

Det var mot spillets gang da Brugge tok ledelsen i det 12. minutt, men igjen viste Monacos forsvarsproblemer seg. Mats Rits tok seg til dødlinja og la inn. Ballen gikk forbi to hjemmeforsvarere til Vanaken, som scoret. Tre minutter senere handset Antonio Barreca i eget felt, og Vanaken scoret på straffesparket.

Kvelden var helsvart for Henry og Monaco allerede etter halvspilt første omgang, da Brugge-kaptein Ruud Vormer spilte fram Wesley. Han vendte bort Kamil Glik og knallet inn 3-0-målet som punkterte kampen.

Monaco prøvde å berge ansikt ved å vinne annen omgang, men fikk i stedet nummer fire i sekken da Vormer scoret fem minutter før full tid.

Henry skrev iallfall historie da han byttet inn 17-årige Han-Noah Massengo, som er yngste franske spiller i mesterligaens historie.

Hjemmelaget brukte tre kapteiner i løpet av kampen. Radamel Falcao og Kamil Glik ble begge byttet ut mens de hadde kapteinsbindet, som gikk videre til Djibril Sidibé.