Linnes og Galatasaray i trøbbel i mesterligaen

Mark Uth jubler for scoring i Schalkes 2-0-seier over Galatasaray i mesterligaen. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En keeperbrøler i åpningsminuttene ødela for Galatasaray i den viktige mesterligakampen mot Schalke, som anført av Guido Burgstaller vant 2-0.

Martin Linnes og hans lagkamerater er dermed ille ute i kampen om avansement i mesterligaen. Det er fire poeng opp til Schalke på 2.-plassen med to kamper igjen å spille. Porto vant igjen, har to poengs luke på tabelltopp og mangler bare ett poeng på å sikre avansement til cupspillet.

Linnes startet igjen, som han har gjort i samtlige mesterligakamper denne sesongen, men han ble byttet ut ved pause. Da ledet hjemmelaget 1-0 etter en omgang med store sjanser til begge lag.

– I første omgang spilte vi på mesterliganivå, men etter Schalkes annet mål falt vi sammen. Da sluttet vi å spille, sa Galatasaray-trener Fatih Terim ifølge uefa.com.

– Jeg føler med våre tilhengere, som fikk oss til å føle oss som hjemme. Vi har igjen to kamper med alt å spille for, og med uavgjort i Moskva i neste kamp får vi iallfall tredjeplassen.

Kostbar feil

Fernando Musleras feil etter tre minutters spill ble skjebnesvanger for gjestene. Keeperen rykket ut og kastet seg over ballen da Burgstaller ble spilt fram på høyresiden, men han feilberegnet og skle utenfor 16-meterstreken. Dermed måtte han slippe ballen, og Burgstaller løp den opp, vendte og skrudde den i mål fra svært spiss vinkel.

Galatasaray lot seg ikke knekke av scoringen og skapte flere gode muligheter i første omgang. Hjemmelagets målvakt Alexander Nübel ble satt på flere prøver. Den største sjansen hadde Garry Rodrigues da han ble spilt gjennom, men han traff ikke mål med sin avslutning.

Schalke hadde en enda større sjanse da Sebastian Rudy skjøt i stolpen utenfor Musleras rekkevidde.

Tørken over

Burgstaller scoret det viktige ledermålet, og han var sentral igjen da Schalke doblet ledelsen i det 57. minutt. Han raidet alene helt til dødlinja og slo skrått ut i feltet. Der brukte Mark Uth en berøring før han skjøt utakbart i hjørnet.

– Mål er viktige for en spiss. Jeg vet ikke hvor mange kamper jeg var målløs, sa Uth, som i lørdagens serieseier mot Hannover scoret sitt første mål på 13 kamper.

Derfra trygget hjemmelaget inn poengene som betyr et langt steg mot mesterligaens cupspill.

Porto slo poengløse Lokomotiv Moskva 4-1 med scoringer av Héctor Herrera, Moussa Marega, Jesús Corona og Otávio og tar om tre uker imot Schalke til gruppefinale som lederlag.

For Galatasaray er trøsten at laget har fire poengs forsprang til Lokomotiv Moskva i kampen om tredjeplassen som gir europaligasjanse.