Løke glad hun ikke tar ut EM-laget

Heidi Løke håper å vise muskler fra sin strekposisjon under håndball-EM i Frankrike.
Heidi Løke håper å vise muskler fra sin strekposisjon under håndball-EM i Frankrike. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagsveteran Heidi Løke representerer rutinen blant Thorir Hergeirssons utvalgte til håndball-EM. 35-åringen føler med Camilla Herrem som ble vraket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er glad jeg ikke trenger å ta ut EM-troppen. Det er vanskelig, med å tanke på at det er tre veldig gode kantspillere, å måtte velge bort en av dem. Det må ha vært veldig tøft, sier Heidi Løke til NTB.

– Jeg kan forstå at Camilla er veldig skuffet over uttaket, men Thea og Sanna er to fantastiske kantspillere. Derfor kan man heller ikke si noe på det.

Norge drar vel til et nytt mesterskap som stor favoritt?

– Jeg vet ikke helt. Vi tenker ikke så mye på om vi er favoritter eller ikke. Om vi er det, så er det et tegn på at vi gjør mye bra. Jeg tror vi har størst press på oss selv. Vi må bare konsentrere oss om oss selv, og så får vi ta lagene når de kommer, sier Løke, som har 188 landskamper og hele 702 mål.

Aktuelt: Herrem vraket fra EM-troppen, Mørk og Sulland inne

Revansj?

Norge tapte VM-finalen i fjor mot årets EM-vert Frankrike. Dermed kan det være duket for revansj.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tenker ikke så veldig mye over revansje eller ikke. Det eneste jeg vet er at vi skal møte Tyskland i åpningskampen, og hvem andre vi møter vet jeg ikke. Jeg mener det er viktig ikke å tenke for langt fram, sier håndballveteranen som fyller 36 år (12. desember) under mesterskapet i Frankrike.

Løke skal konkurrere om strekplassen med Kari Brattset og Vilde Ingstad.

– Tre stykker har vi vært tidigere, og vi tre har et veldig godt samarbeid. Jeg tror det blir bra å bruke de ulike kvalitetene vi har mot de ulike motstanderne. Det er stor mulighet til å rotere. Det blir veldig bra for laget, sier hun.

Sulland tilbake

Ny i troppen er blant andre Linn Jørum Sulland, som har storspilt for Vipers Kristiansand. Hun har vært ute de siste tre mesterskapene, og Løke ønsker henne velkommen tilbake.

– Sulland har vært utrolig god for Vipers, og det er veldig viktig å ha med henne og Amanda (Kurtovic) på høyrebacken. Skuddet til Sulland er det få andre som har. Hun er dessuten god til å finne oss spillerne på linjen.