USAs OL-komité vil droppe turnforbund etter overgrepsskandale

Larry Nassar, tidligere lege i turnforbundet, ble i januar dømt til 40 til 175 års fengsel for sine overgrep. I kjølvannet av skandalen krevde OL-komiteen total opprydning i turnforbundet, og hele styret måtte gå. Arkivfoto: Cory Morse / The Grand Rapids Press / AP / NTB scanpix
Larry Nassar, tidligere lege i turnforbundet, ble i januar dømt til 40 til 175 års fengsel for sine overgrep. I kjølvannet av skandalen krevde OL-komiteen total opprydning i turnforbundet, og hele styret måtte gå. Arkivfoto: Cory Morse / The Grand Rapids Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs OL-komité vil ta fra USA Gymnastics ansvaret for de olympiske utøverne etter at en tidligere turnlege har sexmisbrukt over 150 jenter og unge kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Larry Nassar, tidligere lege i turnforbundet (USAG), ble i januar dømt til 40 til 175 års fengsel for sine overgrep. I kjølvannet av skandalen krevde OL-komiteen (USOC) total opprydning i turnforbundet, og hele styret måtte gå. Men selv med nytt styre og organisasjon, er det gjort gjentatte feil etter at det ble avslørt at Nassar hadde begått overgrep mot turnere, og nå vil OL-komiteen ta fra USAG OL-ansvaret.

I et åpent brev til alle USAs turnere mandag skriver leder for Ol-komiteen Sarah Hirshland at de fortjener bedre og at utfordringene det nasjonale turnforbundet står overfor er større enn det er i stand til å håndtere, slik forbundet er bygget opp per i dag.

Blant ofrene for Nassars overgrep er OL-vinnerne Simone Biles, Aly Raisman, Gabby Douglas og McKayla Maroney.

Både USOC og USAG er blitt kritisert for ikke å ha grepet inn tidligere.