Molde vant og la press på Brann

Moldes Magnus Eikrem viste igjen klasse og både scoret og serverte da Molde slo Tromsø og Morten Gamst Pedersen på Alfheim stadion søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Molde tok tre viktige poeng i kampen om sølvet med 4-2-seieren borte mot Tromsø på Alfheim søndag.

Tromsøs tapsrekke strekker seg dermed til fire kamper på rad, mens Molde på sin side har åtte strake kamper uten tap. Ole Gunnar Solskjærs lag har fortsatt mulighet til å sikre seg seriesølvet.

Med søndagens resultat er Tromsø fortsatt ikke helt sikret plassen i Eliteserien for neste sesong.

– Vi taper kampen i begge boksene i dag, og det har vært litt typisk hele høsten, egentlig. Det er for dårlig, rett og slett, sa Tromsøs Gjermund Åsen til Eurosport etter kampen.

Underholdende

Etter 19 minutter fikk formspiller Etzaz Hussain ballen langs bakken fra Kristoffer Haugen. Hussain hadde en god førsteberøring og banket ballen i nærmeste hjørne. Det var Hussains tredje scoring mot Tromsø i år.

Tolv minutter senere stormet Åsen fremover i banen og spilte ut til Robert Tayler, som via en Molde-spiller slo inn til Onni Valakari. Sistnevnte skjøt via Moldes Ruben Gabrielsen og inn bak keeper Andreas Linde.

Molde satt på turboen og etter et godt veggspill spilte Magnus Wolff Eikrem til Fredrik Aursnes, som chippet ballen over keeper Gudmund Kongshavn.

Etter en jevnspilt, men svingende første omgang gikk lagene til pause på stillingen 2-1 til Molde.

Eikrem glitret

Gjestene gikk høyt ut i annen omgang, og tolv minutter var gått da Eikrem sto alene på 16-meteren etter en pasning fra Aursnes. Molde-juvelen plasserte ballen med stor ro i Kongshavns høyre hjørne til 3-1.

Etter 66 minutter skulle Tromsø svare på tiltale nok en gang. Åsen spilte en pen stikker til Robert Taylor, som hamret ballen i mål. Det var Åsens tiende målgivende pasning denne sesongen.

To minutter på overtid kunne Molde-trener Ole Gunnar Solskjær se innbytter Pawel Cibicki sette inn 4-2 etter målgivende pasning fra Mattias Moström. Med seieren la Molde press på Brann i kampen om sølvet.

Etter kampen fikk Moldes midtbane mye ros, og Solskjær la ikke skjul på begeistringen for trioen.

– Magnus blir bare bedre og bedre, og Etzaz (Hussain) og Fredrik (Aursnes) har vært «outstanding» i hele år, sa han til Eurosport.

Tromsø spiller borte mot Ranheim og hjemme mot Sarpsborg i sesongens to siste kamper. Molde tar imot Haugesund før de spiller siste kamp borte mot Sandefjord.