Liverpools ubeseirede rekke fortsatte mot Arsenal

Arsenals Henrikh Mkhitaryan i duell med Liverpools målscorer James Milner. Foto: AP Photo / Tim Ireland / NTB scanpix. Foto: Tim Ireland / AP

Liverpool har spilt elleve kamper uten å tape i Premier League denne sesongen. Lørdag ble det 1-1 borte mot Arsenal.

Før kampen hadde Jürgen Klopps menn møtt store lag som Tottenham, Manchester City og Chelsea uten å tape. Etter kampen kan man føye til Arsenal på den listen, og den ubeseirede rekka fortsetter.

Men det ble poengdeling i London etter at James Milner hadde gitt Liverpool ledelsen og Alexandre Lacazette utlignet i en kamp som hadde de fleste ingrediensene en toppkamp skal inneholde.

Arsenal hadde ikke vunnet på de siste seks kampene mot Liverpool, mens Klopps menn hadde funnet nettmaskene minst tre ganger i hver av de siste fem kampene mot London-klubben, 17 totalt. Så ut fra statistikken kom det til å bli et målrikt oppgjør. Men det ble kun to scoringer.

Fyrte på alle sylindre

Mens gjestene trengte det første kvarteret til å riste av seg nervene var Arsenal påskrudd fra første minutt. Men da gjestene først startet opp, fyrte de på alle sylindre.

Etter flere sjanser til begge lag lå første ball i nettet etter 17 minutters spill, da Roberto Firmino ble spilt gjennom og lobbet ballen over Arsenal-keeper Bernd Leno og i tverrliggeren. Returen satte Sadio Mané i mål, men linjemannen markerte for offside.

Få minutter senere sto Liverpool-stopper Virgil van Dijk alene med Leno. Nederlenderen forsøkte å bredside ballen i mål, men Arsenals tyske keeper reddet forsøket. Deretter klemte Andy Robertson til fra 16 meteren, men igjen var Leno med på notene.

Etter å ha blitt herjet med av Liverpool en kort periode kom hjemmelaget til hektene og spilte seg inn i kampen igjen. Sju minutter før pause lå ball nummer to i nettet, men igjen ble det avblåst for offside. Denne gangen var det Alexandre Lacazette som var sist på ballen.

Mål nummer 50

Annen omgang fortsatte i samme elleville tempo som den første, med store sjanser og skøyhøy innsats fra begge lag.

Og med 61 minutter på klokka tok Liverpool ledelsen ved James Milner.

Sadio Mané kom i stor fart på venstresiden og la hardt inn foran feltet. Leno fikk bare dyttet ballen ut i 16-meteren der Milner kom løpende og dunket inn sitt Premier League-mål nummer 50.

Kampen fortsatte i samme spor etter målet, og åtte minutter før slutt satt den omsider også for hjemmelaget da Lacazette skrudde ballen i mål fra 16-meterens høyre kant.

Tross flere gode forsøk fra begge lag endte det 1-1 i London, og dermed fikk Arsenal-trener Unai Emery det han ønsket seg mest på sin egen bursdag: Poeng, selv om han sikkert ønsket seg tre av dem.

Overtok tabelltopp

Liverpool overtok tabelltoppen med 27 poeng, men kan miste den søndag når Manchester City skal i aksjon. City har ett poeng mindre enn Liverpool før søndagens kamp.

Både Arsenal og Liverpool spiller hjemme også neste runde. Da kommer Wolverhampton på besøk til London, mens Liverpool tar imot Fulham.

TV 2 sumo slet med tekniske problemer i første omgang, og kampen ble etter hvert også vist på TV 2 Sport 2.