Rashford avgjorde på overtid

Manchester Uniteds Anthony Martial feirer 1-1 i lørdagens kamp borte mot Bournemouth. Foto: Mark Kerton / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bournemouth uten Joshua King gikk i strupen på Manchester United, men innbytter Marcus Rashford ble kampens helt da han satte inn 2-1 to minutter på overtid.

Bournemouth hadde ikke slått United i serien siden desember 2015, og i starten av lørdagens kamp så det ut til at de endelig skulle få slutt på den statistikken.

Men etter en sterk åpning reduserte Martial til 1-1 før pause, og to minutter på overtid avgjorde Marcus Rashford kampen til 2-1.

Forrykende start

Joshua King var skadd og fikk ikke spille mot klubben han var i fra 2009 til 2013, men han kunne se sitt laget skape en stor sjanse allerede etter fire minutter, da Ryan Fraser kom seg fri etter en rask kontring fra Bournemouth. Skotten hadde en dårlig berøring og avsluttet svakt rett på United-keeper David de Gea.

Bournemouth presset på og skapte flere sjanser, og i det tiende minutt satt den etter en forrykende åpning av laget fra Sør-England.

En corner fra Junior Stanislas ble klarert ut til Luis Cook, som spilte gjennom Stanislas. Sistnevnte hadde tid og rom til å sikte, og sendte kula inn mellom keeper og forsvar, der en umarkert Callum Wilson enkelt kunne bredside inn 1-0 bak de Gea.

Scoringen gjorde Wilson til foreløpig poengkonge i Premier League, sammen med Chelseas Eden Hazard, med seks mål og fire målgivende.

United har nå sluppet inn 18 mål på 11 kamper. Etter like mange kamper i fjor hadde laget kun sluppet inn fem mål. I kun én kamp har laget holdt nullen denne sesongen.

Etter scoringen fikk United flyttet laget noe oppover i banen, men det skulle gå 32 minutter før United skapte sin første store sjanse.

To minutter senere vant Alexis Sánchez ballen på midtbanen og spilte ut til Young. Sánchez satte fart, fikk ballen tilbake fra Young, og slo inn langs bakken til Martial. Franskmannen plasserte komfortabelt ballen bak keeper Asmir Begovic, og noterte seg for sesongens femte scoring.

Sjansebonanza

Etter hvilen skapte begge lag flere store sjanser. Venstreback Adam Smith befant seg langt oppe i banen og med en nydelig sålepasning spilte han fri Fraser, som spilte inn til Brooks. Brooks hælflikket ballen på mål fra kloss hold, men de Gea hang med på notene og fikk avverget.

Etter 63 minutter fikk United frispark på 20 meter. Young dunket frisparket på innsiden av krysstanga, og ballen havnet i beina på innbytter Marcus Rashford på fem meter, men briten skjøt rett i midtstopper Nathan Aké. Ballen spratt til Pogba, som sto enda nærmere mål, men franskmannen rakk ikke å reagere skikkelig. Bournemouths David Brooks fikk klarert på streken.

To minutter på overtid skulle endelig avgjørelsen falle. Pogba chippet ballen inn i feltet etter en overstegsfinte, og der fikk Rashford stå fem meter. Han dempet med magen og ventet ut Bournemouth-spillerne før han sendte ballen i mål til stor jubel fra tilreisende United-supportere.

Seieren fører United opp på 18 poeng, åtte bak serieleder Manchester City.

Ett minutts stillhet

Før kampen ble det holdt ett minutts stillhet i forbindelse med neste søndags Remembrance Day, en britisk minnedag for falne soldater. Gesten ble også æret til Leicesters klubbeier Vichai Srivaddhanaprabha og de fire andre som omkom i en helikopterulykke forrige uke. Spillerne spilte derfor også lørdagens kamp med sørgebånd.

Manchester United gjester byrival City neste helg, mens Bournemouth møter Newcastle borte.