Djokovic feiret førsteplassen med milepæl

Novak Djokovic har for første gang i karrieren vunnet 30 sett på rad. Serberen er neste uke tilbake som verdensener, og han feiret ved å ta seg til kvartfinale i Paris Masters. Foto: Christophe Ena, AP / NTB scanpix
Novak Djokovic har for første gang i karrieren vunnet 30 sett på rad. Serberen er neste uke tilbake som verdensener, og han feiret ved å ta seg til kvartfinale i Paris Masters. Foto: Christophe Ena, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Novak Djokovic blir igjen verdensener i tennis. Det feiret han torsdag ved å ta seg til kvartfinale i Paris Masters, og samtidig rundet serberen en ny milepæl.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha slått Damir Dzumhur i strake sett har 31-åringen for første gang i karrieren vunnet 30 sett på rad. Den gamle personlige rekorden, satt i 2015, var på 29.

Djokovic ledet 6-1, 2-1 da Dzumhur måtte trekke seg på grunn av ryggsmerter.

Allerede onsdag var det klart at Djokovic neste uke er tilbake som verdensener, for første gang på to år. Det ble klart da Rafael Nadal trakk seg fra turneringen i Paris på grunn av skade.

Det er bare fem måneder siden Djokovic var nede på 22.-plass, hans laveste plassering på 12 år. Det skjedde da han røk ut av Roland-Garros i kvartfinalen. Siden har han vunnet Grand Slam-turneringene Wimbledon og US Open, blant flere andre. Nå har han vunnet 29 av sine 30 siste kamper.

– Når vi tenker på hva jeg har vært gjennom det siste året, er det en fenomenal prestasjon, sa Djokovic.

– Jeg er veldig, veldig glad og stolt. For fem måneder siden ville dette vært høyst usannsynlig.

Mye å spille for

Djokovic har vunnet turneringen i Paris fire ganger og akter ikke å gi seg nå. Hans nye mål er å avslutte sesongen som verdensener.

– Rafa er ikke ute av det, og Roger (Federer) vil også blande seg inn. Mye avhenger av hvordan det går i ATP-mesterskapet i London, sa han.

Neste motstander er Marin Cilic, som slo Grigor Dimitrov 7-6 (7-5), 6-4 og bedret sine sjanser til å komme med i sesongfinalen i London.

– Jeg er veldig nær å sikre plass i London, sa Cilic, som også skal spille for Kroatia i Davis Cup-finalen mot Frankrike i slutten av måneden. Han vil være garantert London-billett dersom han slår Djokovic i kvartfinalen.

Federer mot 100

Roger Federer kan ta sin 100. ATP-turneringsseier i Paris, og han tok seg til kvartfinale med 6-4, 6-3 over Fabio Fognini. Etterpå fikk han stående ovasjoner.

– Det var vidunderlig å få en slik velkomst fra det franske publikummet. Atmosfæren var fantastisk, sa sveitseren, som fikk walkover i foregående runde da Milos Raonic trakk seg.

– Kroppen min trengte den pausen, så det var heldig, sa han.

Neste motstander blir Kei Nishikori, som slo Kevin Anderson i strake sett.

Karen Khatsjanov er også kvartfinaleklar i Paris. Han avverget to matchballer mot John Isner før han beseiret amerikaneren i tre sett. Han møter Alexander Zverev i neste kamp. Tyskeren slo argentinske Diego Schwartzman 6-4, 6-2. I den siste kvartfinalen spiller Dominic Thiem mot Jack Sock.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden