Falla ønsker seg to år tilbake

Maiken Caspersen Falla i fint driv under høydetrening på isbreen i italienske Val Senales for litt siden.
Maiken Caspersen Falla i fint driv under høydetrening på isbreen i italienske Val Senales for litt siden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen Falla (28) drømmer seg tilbake til 2016/17-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da var hun verdens beste skisprinter. I fjor var det mer ujevnt, selv om hun tross alt kom hjem fra OL i Sotsji med sølv.

– I fjor hadde jeg en liten «down», men så var det også en dårlig oppkjøring. Jeg var fornøyd med å gjøre det bra i sprint, og jeg følte at jeg fikk det beste ut av det. Jeg håper å komme meg litt tilbake til der jeg var for to år siden, sa 28-åringen da NTB pratet med henne under høydesamlingen i Val Senales i oktober.

Falla styrte klar av alt av magevirus og virket på hogget. Hun er klar til å kjempe med Sveriges Stina Nilsson om sprinttronen under VM i Seefeld i februar.

Denne sesongen har hun fått inn et par ekstra jenter i laget som også har sprint som førsteprioritet.

– Vi har hatt noen bra økter, og selv om det ikke har vært så store forandringer har det vært litt mer dueller på trening, litt kortere drag og litt mer anaerob trening.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forhåpninger

Falla tror de norske stiller bra foran sesongstarten på Beito i den nasjonale åpningen.

– Det har gjort oss bra med litt ny påvirkning. Kanskje kan det gi oss litt bedre resultater, og kanskje kan det føre til at vi kan ta et steg. Vi har trent mye av det samme i mange år, og jeg tror det er bra med noen nye innslag på samlinger. Litt nytt. Det tror jeg kan være bra for alle.

Falla er kalt sprintekspert siden hun slo igjennom, og hun tror ikke at hun blir kalt for distanseløper denne sesongen heller. Hun trener fortsatt for å beherske både sprint og distanse, men at det ikke alltid er så enkelt å kombinere. Hun må velge sine kamper.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vil vel kalle meg en allrounder som også kan gjøre det bra i minitourer og distanserenn. Men det er vanskelig kombinere det med mine luftveier. Det er vanskelig å gå en sprint én dag og deretter distanse dagen etter for min del. Da vet jeg at jeg stivner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Intervju: Astrid Uhrenholdt Jacobsen nærmer seg legelivet

Enkelt

Med den historikken i mente er det slett ikke rart at sprint kommer først av alt.

– Jeg må ta et valg, og da velger jeg sprint. Det tror jeg de fleste i miljøet ville ha gjort. Det er der jeg har sjansen til å vinne. Jeg har håp om distanserenn også, men det blir ikke så mange av dem. Jeg må velge meg ut hva jeg skal gå.

Det er særlig på 15 kilometer fellesstart at Falla har markert seg i distanserenn. De rennene er det riktignok få av.

– Jeg er sulten jeg, men dere kommer nok ikke til å kalle meg distanseløper i år heller. Jeg håper på kunne kjempe om seieren på hver eneste sprint, og så må jeg velge meg ut noen distanserenn av og til der jeg kan hevde topp fem eller topp ti. Men det er det å vinne skirenn som driver meg.

Det er det vanskelig å argumentere mot.

Intervju: Klæbo tviler på kopi av fjorårssesongen