Abdellaoue-hat trick sendte Strømsgodset til cupfinalen

Mustafa Abdellaoue feirer 1-0-scoringen sammen med Eirik Ulland Andersen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Mustafa Abdellaoue feirer 1-0-scoringen sammen med Eirik Ulland Andersen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mustafa Abdellaoue scoret alle målene da Strømsgodset slo LSK 3–0 i semifinalen i cupen onsdag kveld. Det er Godsets første cupfinale siden 2010.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en målløs 1. omgang fikk Abdellaoue virkelig fart på seg etter hvilen. Fire minutter var spilt av 2. omgang da Godset viste fram et klasseangrep.

Jonathan Parr slo en tversoverpasning på pannebrasken til Lars-Christopher Vilsvik. Han nikket ballen inn i feltet til «Mos», som tok ned ballen på brystet, fintet ut Erik Sandberg og hamret inn 1–0 rett foran nesa på Godsetunionen.

– Stemningen er helt topp nå. Jeg synes vi har god kontroll i 1. omgang, men vi får ikke målet, sier Mos til NRK etter kampen.

Mos: – En tung sesong

Strømsgodset har hatt en fæl høst, men fikk en opptur med 2–0 over Vålerenga i helgen.

Like etter 1-0-målet kom en ny opptur, og nok en gang var «Mos» målscorer. LSKs Marius Amundsen ble rundlurt, og sklitaklet Tokmac Nguen. Dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket uten de store protestene fra LSK.

Straffen banket spissen i nettet, og de mørkeblå fra Drammen var ett steg nærmere Ullevål.

Lillestrøm forsøkte å slå tilbake, men klarte aldri å overliste Morten Sætra i Godset-målet. I stedet ble det 3–0 med sju minutter igjen på kampuret. Igjen var «Mos» sist på ballen.

– Det har vært en tung sesong for meg. Jeg vet hva som bor i meg, men jeg leverer når jeg får tillit og står på hele veien, sier Abdellaoue til NRK.

Cupgull i 2010

Tokmac Nguen var alene med keeper, og skjøt mot lengste hjørne. Marco Maric reddet, men ballen endte i beina til «Mos», som var helt alene og hadde åpent mål. LSK-forsvarerne ropte på offside, men ble ikke hørt.

Sist gang Godset spilte cupfinale var i 2010, da de vant NM-gull etter 2–0 over cupsensasjonen Follo. Det blir lillebror Abdellaoues første cupfinale.

– Jeg gleder meg utrolig mye, sier Godset-helten til NRK.

Cupfinalen spilles 2. desember. Motstander blir Rosenborg eller Start, som møtes torsdag.