Praktkamp av Reiten sendte LSK Kvinner til kvartfinale i mesterligaen

Spillerne fra LSK Kvinner jubler etter kampen i Danmark.
Spillerne fra LSK Kvinner jubler etter kampen i Danmark. Foto: Anders Kjærbye / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Guro Reiten var kampens store spiller da LSK Kvinner vant 2-0 over Brøndby i mesterligaen onsdag. LSK er dermed klare for kvartfinale med 3-1 sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter 1-1 på Jessheim for to uker siden måtte LSK score for å ta seg til kvartfinale i mesterligaen.

De hang lenge i tauene, og hjemmelaget Brøndby styrte kampen i 70 minutter. Da fikk kanaridamene fra Romerike muligheten de trengte.

To Reiten-målgivende

Guro Reiten slo et hjørnespark inn i feltet, men Brøndby-keeper Katrine Abel fikk bokset ballen ut igjen. Da fikk Reiten god tid til å sikte, og i boksen var Anja Sønstevold i god posisjon. På fire-fem meter slo hun Julie Tavlo-Petersson og stanget ballen i lengste hjørne.

Scoringen tvang hjemmelaget framover i banen, og da ble det store rom å kontre i for LSK. 78 minutter var spilt da Reiten parkerte Brøndby-høyreback Emilie Henriksen og kom seg til dødlinjen. Der slo hun et innlegg 45 grader ut til Synne Skinnes Hansen, som bredsidet inn onsdagens andre LSK-mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da måtte Brøndby ha tre mål for å ta seg videre, en oppgave som virket umulig. De kastet seg framover, noe som åpnet for LSK-sjanser i sluttminuttene. Både Reiten og Sophie Roman Haug fikk muligheter, men ingen av dem klarte å pynte på resultatet.

– Dette er helt enormt. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg slutter aldri å bli imponert av denne gjengen. Å gå til kvartfinale er stort. Vi ble kjørt til tider, men til slutt viste vi hvor sterke vi er, sier LSK-trener Hege Riise til rb.no.

Tidlig Brøndby-sjanse

Det kunne sett annerledes ut, allerede etter to minutter fikk hjemmelaget Brøndby en kjempemulighet. Mille Gejl Jensen dro seg inn i boksen og skjøt mot lengste hjørne. Cecilie Fiskerstrand kastet seg og slo til corner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Like etter fikk LSK Kvinner sin første mulighet. Guro Reiten vendte opp i boksen og rappet til fra 14-15 meter. Brøndby-keeper Katrine Abel hadde grei kontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brøndby styrte kampen i 1. omgang, og skapte de fleste farlighetene. LSK slet med å få til finspillet, og klønet det til i bakre rekker ved flere anledninger. Etter en halvtimes spill fikk både Ria Öling og Nanna Christiansen gode muligheter, men ingen av dem maktet å treffe mål.

Öling dro seg inn og skjøt utenfor, mens Kristiansen banket Ingrid Moe Wold i en hodeduell på fem meter. Headingen gikk like utenfor stolpen bak Fiskerstrand.

Også etter hvilen startet Brøndby best, men de klarte aldri å overliste Fiskerstrand i LSK-målet.

Det betyr at LSK Kvinner er i mesterligaens kvartfinale for første gang i klubbens historie.