Skøyter: Rykkje har en masterplan

Kommende vinter håper Sverre Lunde Pedersen å kunne revansjere forrige sesongs fall i VM. Her er han i aksjon på 5000 meter i OL. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Kommende vinter håper Sverre Lunde Pedersen å kunne revansjere forrige sesongs fall i VM. Her er han i aksjon på 5000 meter i OL. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sverre Lunde Pedersen var et fall unna sin første VM-tittel. Den nye landslagssjefen Bjarne Rykkje vil være mest fornøyd hvis hele skøytelandslaget hever seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er ute etter å heve nivået på alle løperne, ikke bare en av dem. Da har vi flere kort å spille på framover, sier Rykkje til NTB.

Ved siden av Pedersen er det Allan Dahl Johansson, Håvard Bøkko, Sindre Henriksen og Simen Spieler Nilsen og Ida Njåtun han har i tankene.

Pedersen gikk en lovende 3000 meter og satte banerekord under lørdagens norgescup i Vikingskipet med 3.42,27.

– Når man går fortere enn noen gang man har gjort tidligere på denne banen, så ser det veldig bra ut, sier Rykkje.

Denne sesongen har man VM-enkeltdistanser på den raske Inzell-banen som det store høydepunktet, sammen med allround- og sprint-VM.

Toppform i februar

– Vi legger opp til at toppformen skal være på plass til VM enkeltdistanser i februar i Inzell. Er formen god da, vil den også være bra til allround-VM senere, forklarer Rykkje.

VM enkeltdistanser er fra 7. februar, mens allround-VM går første helgen i mars i Calgary.

– Vi har fått gjort det som jeg har planlagt, men om det er nok eller ikke er for tidlig å si, sier han.

– Er det en revansjlysten Sverre vi får se framover?

– Det må du nesten spørre ham om selv, men jeg har den følelsen. Vi har snakket litt om det som skjedde i Amsterdam, men han hadde nok lagt VM bak seg allerede helgen etter i verdenscupfinalen i Minsk. For ham er det klart at allround-VM blir målet for ham nok en gang.

Ingen særlig skøyterevolusjon

– Har du tilført mye nytt til de norske løperne?

– Jeg har nok ikke kommet med så mye revolusjonerende i min trening, men tatt med meg det jeg jobbet med i Nederland. Det er mye likt, men man må hele tiden justere litt fra person til person, forteller Rykkje.

I Nederland hadde han blant annet ansvaret for Sven Kramer som står bokført med ni VM-gull i allround.

– Det er klart at Sven er helt spesiell og kan ikke sammenlignes med noen andre løpere. Hans treningsopplegg blir vanskelig å kopiere for andre, sier Rykkje.

Til helgen er det NM enkeltdistanser i Vikingskipet. Om drøye 14 dager er det verdenscupåpning i japanske Obihiro.

Personvernpolicy