Meny

FIFA hevder seg utsatt for nytt dataangrep

FIFA-president Gianni Infantino hevder FIFA igjen har blitt ofre for et dataangrep. Foto: Vincent Thian / AP
FIFA-president Gianni Infantino sa tirsdag at han er forberedt på at private opplysninger vil dukke opp i offentligheten som følge av et nytt dataangrep.

Infantino hevder datasystemene til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) igjen har hatt ubudne gjester. Opplysningene kommer bare kort tid etter at det amerikanske justisdepartementet ga etterretningsenheten i det russiske militæret skylden for dataangrepet FIFA ble utsatt for i 2016.

Den gang ble opplysninger og bevis, der iblant laboratorieresultater, knyttet til antidopingkampen lekket i etterkant.

FIFA gir ingen informasjon om hva slags informasjon som kan ha kommet på avveie i det siste angrepet mot organisasjonens e-postsystem. Samtidig skal angivelig flere medier ha konfrontert Infantino og hans medarbeidere med informasjon som stammer fra private e-postutvekslinger.

– Vi har besvart henvendelsene som har kommet, sier FIFA-presidenten.

– Min jobb er å ha diskusjoner, ha samtaler, utveksle dokumenter, utkast, ideer og hva som helst om mange, mange, mange temaer. Uten å gjøre det, kommer man ingen vei, tilføyer han.

FIFA vil ikke ut med når det påståtte dataangrepet skal ha funnet sted, men forbundet sier i en uttalelse at det «fordømmer ethvert forsøk på å kompromittere konfidensialiteten, integriteten og tilgjengeligheten av data i enhver organisasjon som holder seg på rett side av loven».

Videre heter det at det hersker bekymring for at noen urettmessig på ulovlig vis har kommet i besittelse av opplysninger og informasjon.

Populært