Molde puster Brann i nakken, Start i trøbbel

Moldes Pawel Cibicki jubler etter 1-1-scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Molde på Sør Arena mandag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Molde snudde kampen etter pause og slo nedrykkstruede Start 3-1 mandag. Dermed meldte romsdalingene seg på i kampen om sølvmedaljene i Eliteserien.

Seieren betyr at mannskapet til Ole Gunnar Solskjær kun har to poeng opp til serietoer Brann med tre serieomganger igjen å spille.

Start har på sin side tre lag bak seg på tabellen, og har fire poengs luke til Stabæk på nedrykksplass. Lillestrøm på kvalifiseringsplassen er to poeng bak sørlendingene.

De første 45 minuttene i Kristiansund mandag var på ingen måte spekket med sjanser. Scoring ble det først tre minutter før pause. Da utnyttet Tobias Christensen svakt forsvarsspill hos gjestene og fikk legge inn fra meget trengt posisjon. Inne foran mål ekspederte Adeleke Akinyemi ballen i lengste hjørne bak Molde-keeper Andreas Linde.

– Det var et fantastisk mål, smilte målscoreren til Eurosport.

Full fyr

For annen omgang varslet Molde-trener Ole Gunnar Solskjær at "det meste må bli bedre". Innledningvis fikk han det imidlertid ikke på noen måte som han ville.

Start startet i stedet sterkt og kunne doblet ledelsen da Herolind Shala umarkert fikk avslutte innenfor 16-meteren. Keeper Linde avverget den svake avslutningen enkelt.

Så våknet gjestene.

Først kunne Kristoffer Haugen ha utliknet da han kom først på en retur fra Start-keeper Deumeland, men ballen føk utenfor mål. Langt mer effektiv var lagkamerat Pawel Cibicki da han ble sendt gjennom Start-forsvaret av Eirik Hestad. Svensken lurte ballen forbi Deumeland til 1-1.

Molde-keeper Andreas Linde gjorde så en kjemperedning da målscorer Akinyemi trodde han hadde stanget inn sitt andre Start-mål for kvelden, og like etterpå flikket Magnus Wolff Eikrem vakkert inn 2-1 til gjestene i motsatt ende av banen.

Start-spiss Akinyemi misset ytterligere en stor sjanse, samtidig som Molde ble snytt for et tilsynelatende soleklart straffespark da Simon Larsen handset i eget felt kvarteret før slutt.

Rett før slutt kontret Molde inn 3-1. Eirik Hestad punkterte kampen.

Haaland-skade

Erling Braut Haaland har vært én av eliteseriens store stjerneskudd denne sesongen. Mandagens kamp i Kristiansand endte imidlertid ikke slik den Salzburg-klare Molde-spilleren hadde sett for seg.

Haaland kunne riktignok sendt Molde i ledelsen da han kom alene mot Start-keeper Jonas Deumeland etter en drøy halvtimes spill, men den tyske sisteskansen gikk seirende ut av duellen.

To minutter deretter landet så Haaland forkjært etter at han forsøkte å nå et innlegg. 18-åringen forsøkte å fortsette, men måtte frustrert gi seg allerede før pause.

– Det er en overtråkk, så vi får vi se hvor alvorlig det er, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.