Brann innrømmer varmekabel-tabbe

Det var kaldt i Bergen under toppkampen mellom Brann og Rosenborg. Ved siden av tapet var Brann-ledelsen fått kraftig kritikk hvor ikke å ha skrudd på varmekablene på stadion tidsnok.
Det var kaldt i Bergen under toppkampen mellom Brann og Rosenborg. Ved siden av tapet var Brann-ledelsen fått kraftig kritikk hvor ikke å ha skrudd på varmekablene på stadion tidsnok. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brann-ledelsen legger seg flate og innrømmer at det ble gjort en feil da varmekablene på Brann Stadion ble slått på for seint foran gullkampen mot Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi gjorde feil, erkjenner daglig leder Vibeke Johannesen til VG.

Værmeldingene for Bergen var ikke å ta feil av. Meteorologene varslet tidlig at det kunne bli kaldt og frost i bakken, og rådet blant annet bilistene til å legge om til vinterdekk.

Kampen ble til tider en liten parodi ettersom store deler av stadion var hardt og nærmest islagt. Dommer Svein Oddvar Moen var derimot aldri i tvil om at kampen skulle spilles selv om spillerne fikk det vanskelig, spesielt på den delen av banen som hadde ligget i skyggen hele dagen.

Det var serieleder Rosenborg som behersket forholdene best og vant 2-1. Dermed ble kanskje kampen om gullet avgjort på grunn av «arrangørtabben». Rosenborg leder med 5 poeng med tre serierunder igjen å spille.

Johannesen forklarer at man har fulgt med på værmeldingene, men at de ble tolket feil.

– Det ble bare kaldere enn det vi klarte å lese fra varslene. Det kom ikke ut av det blå at det skulle bli kaldt, men at det skulle bli så kaldt … Det tok mer tak i banen enn det vi hadde forutsett, fortsetter hun, og lover bedring:

– I framtiden vil vi heller sette på varme for tidlig enn for sent, bedyrer hun.