Red Sox kronet drømmesesongen med World Series-tittel

Boston Red Sox-spillerne feirer finaletriumfen i World Series. Los Angeles Dodgers ble søndag slått 5-1 og 4-1 sammenlagt. Foto: Jae C. Hong / AP/ NTB scanpix
Boston Red Sox-spillerne feirer finaletriumfen i World Series. Los Angeles Dodgers ble søndag slått 5-1 og 4-1 sammenlagt. Foto: Jae C. Hong / AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Boston Red Sox fullførte en av de beste sesonger i baseballhistorien med 5-1 over Los Angeles Dodgers søndag og kunne feire klubbens fjerde tittel på 15 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to høydramatiske kamper de foregående dagene kneblet Red Sox hjemmelaget fra start og omsatte sin første matchball på imponerende vis. Steve Pearce ga laget ledelsen med en to poengs homerun mot superkaster Clayton Kershaw allerede i 1. omgang, og Dodgers kom aldri à jour.

Hovedårsaken til det var David Price. Red Sox-kasteren hadde med seg et tungt ry for aldri å vinne i sluttspill, men han var mesterlig i sesongavslutningen. Han noterte seieren i siste semifinale mot fjorårsmester Houston Astros og to av de fire seirene i finalen.

– Dette er grunnen til at jeg kom til Boston. Jeg vet det er et tøft sted å spille, og jeg har vært gjennom mye de tre siste årene, men det var dette jeg ville oppleve. Nå står jeg her blant voksne menn som oppfører seg som små barn, sa Price.

Søndag kastet han sju omganger og lot ikke Dodgers få mer enn tre basegivende treff og ett poeng. Etterpå tørket han tårer da samtlige lagkamerater kom for å omfavne ham.

Red Sox ble mester selv om lagets aller største stjerner, Mookie Betts, JD Martinez og Chris Sale, bare var middels i sluttspillet. Andre sto fram og tok helterollene.

Samhold

Mange stusset da 35-årige Pearce ble hentet fra Toronto i sommer. I de to siste finalekampene viste han akkurat hvorfor. Lørdag utlignet han med en homerun og slo inn totalt fire poeng da Red Sox vendte til seier på tampen. Søndag bidro han med nye homeruns og ble kåret til finalens mest verdifulle spiller (MVP).

– Jeg kunne ikke være mer takknemlig for det jeg har fått oppleve, sa Pearce, som sa at årets mesterlag har mye mer enn talent.

– Det er et samhold som er vanskelig å forklare til noen som ikke er del av det.

Chris Sale skulle egentlig startet søndagens kamp, men manager Alex Cora fulgte magefølelsen og ga jobben til Price. Sale kom i stedet inn og avsluttet kampen med tre strake strikeouts i siste omgang. Da siste mann var ute, kastet mottaker Christian Vazquez seg i armene hans før de druknet i en jubelklynge.

Red Sox tok sin niende tittel, men de fem første kom for over 100 år siden. I 86 år fram til 2004 var Red Sox klubben som aldri kunne fullføre jobben og vinne igjen, men klubbeier John Henry (som nå også eier fotballklubben Liverpool) endret det ved å investere i nødvendig talent både på spiller- og ledersiden.

Til Puerto Rico

Alex Cora, som spilte på klubbens mesterlag i 2007, ble den femte som har ledet et lag til tittelen i sin første sesong som manager.

– Jeg tipper det er fest både i Boston og på Puerto Rico. Jeg håper jeg får ta med dette trofeet til øya mi og vise det fram, sa puertoricaneren som har brukt orkanødeleggelsene på hjemstedet og folkets evne til å takle motgangen som inspirasjon.

Sportsdirektør Dave Dombrowski hentet akkurat de riktige spillerne. Egenproduktet Mookie Betts og dyrkjøpte JD Martinez bar laget i grunnserien. De slet offensivt i sluttspillet, men søndag bidro begge med en homerun da Red Sox ubønnhørlig dro fra med ett poeng i både 6., 7. og 8. omgang.

Laget satte klubbrekord med 108 seirer i grunnserien (seiersprosent 66,7) og bedret det i sluttspillet ved å vinne 11 av 14 kamper (78,6). Bare to ganger i historien har et lag vunnet flere kamper i et år enn Red Sox' 119.

Slo man opp Steve Pearce på Wikipedia etter kampen, kunne man lese at han «eier» baseballklubben Dodgers og er borgermester i Los Angeles.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden