Målfest da Vålerenga inntok tabelltoppen

Martin Røymark scoret tre mål da Vålerenga inntok tabelltoppen med 9-2 over Ringerike. Her er han i aksjon i en tidligere kamp mot Storhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga bød tilhengerne på målfest da tabelljumbo Ringerike ble slått 9-2 i eliteserien ishockey søndag. Seieren sendte osloklubben til tabelltopp.

Vålerenga er ett poeng foran Stavanger og to foran Storhamar, men sistnevnte har spilt en kamp mindre og vil være tilbake på topp om det blir seier i «bortekampen» mot Manglerud Star i Gjøvik Fjellhall mandag.

Martin Røymark scoret tre mål da Vålerenga herjet med Ringerike i Furuset Forum. Tobias Lindström scoret to ganger og noterte også to assist.

Det sto bare 2-1 etter første periode, men Vålerenga punkterte kampen med fire mål på seks og et halvt minutt i midtperioden.

Frisk Asker slo Stjernen 3-1 og har fortsatt heng på tetstriden. Det er sju poeng opp til lederlaget, men Frisk på femteplass er bare poenget bak Sparta på plassen foran og har like mange poeng som Lillehammer på plassen bak.

Kyle Bonis, Viktor Granholm og Anders Bastiansen scoret for Frisk søndag.

Stjernen er i «ingenmannsland» på sjuendeplass, 11 poeng bak Lillehammer på plassen foran og åtte foran Manglerud Star på plassen bak.