Åpen for alle - alltid

Suárez briljerte med hattrick da Real Madrid ble ydmyket i El Clásico

Luis Suárez ble den store helten i søndagens El Clásico. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix
Luis Suárez ble den store helten i søndagens El Clásico. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Real Madrid klarte ikke å temme Luis Suárez i gigantoppgjøret. Barcelona forverret Real Madrids krisehøst med en knusende 5-1-seier søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var knyttet spenning til hvem som skulle spille hovedrollen i det første El Clásico på elleve år uten Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Fra tribuneplass fikk albueskadde Messi se lagkameraten Luis Suárez stjele showet på Camp Nou.

Uruguayaneren ble dagens mann med hattrick i 5-1-seieren. Philippe Coutinho og Arturo Vidal sto for vertenes resterende mål, mens Marcelo scoret for gjestene.

Tapet fortsetter Real Madrids svake form, og det er knyttet spenning til hvor lenge hardt pressede Julen Lopetegui får fortsette i trenerjobben. Hovedstadsklubben er nede på 9.-plass, mens erkerivalene fra Barcelona topper tabellen.

– Dette tapet oppsummerer sesongen vår så langt. VI har spilt bra i små perioder, men det er det denne sesongen. Vi er en katastrofe, alle spiller dårlig, alle sammen, sa Casemiro i TV-intervjuet etter kamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Videodømming

Vertene startet friskt og vartet opp med vakkert angrepsspill etter ti minutter. Jordi Alba ble spilt fri på venstrekanten og serverte Philippe Coutinho med en 45-graderspasning fra dødlinjen. Fra åtte meters hold fikk brasilianeren en enkel jobb med å sende katalanerne i føringen.

Mer hjemmejubel ble det etter halvtimen. Med hjelp fra videodømming fikk Barcelona et korrekt straffespark som Luis Suárez dunket inn til 2-0. Thibaut Courtois gikk riktig vei, men måtte gi tapt mot uruguayaneren.

Ydmykelse

Etter en svak første omgang måtte Lopetegui ta grep. Raphaël Varane ble erstattet av Lucas Vázquez, og hvittrøyene tok seg sammen. Det tok kun fem minutter før Marcelo sørget for økt spenning med sin redusering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utligningen kunne vært et faktum etter 55 minutter, men stolpen hindret Luka Modric. Like etter traff også Suárez stolpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Suárez skulle likevel ikke la det stå i veien for ytterligere suksess. Kvarteret før slutt headet han elegant inn 3-1 fra 14 meter. Hattricket var komplett sju minutter senere da spissen ble spilt gjennom og lobbet inn 4-1.

Arturo Vidal strødde mer salt i såret da han headet inn 5-1 like før full tid. Suárez var nær sitt fjerde og 6-1 med et lekent volleytreff, men Courtois forhindret ytterligere ydmykelse. Real Madrid-trener Julen Lopetegui går dermed en tøff arbeidsfremtid i Madrid i møte.

Streamingtrøbbel

For norske seere ble gigantoppgjøret noe amputert. Streamingtjenesten Strive slet stort med tekniske problemer etter 2-0-scoringen og fram til annen omgang. Problemene gjorde at bildene hakket og tidvis ble borte.

– Det var klarere bilder fra stumfilm med Chaplin i 1920 enn det Strive klarer å vise fra Clásico i 2018, skrev fotballekspert Lars Tjernås på Twitter under problemene.