Meny

Ricciardo snøt Verstappen for historisk pole

Daniel Ricciardo fra Australia sikret pole position i Mexicos Grand Prix da Red Bull-bilene dominerte kvalifiseringen lørdag. Foto: Moises Castillo, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Daniel Ricciardo knep seieren i kvalifiseringen til Mexicos Grand Prix i Formel 1 og snøt Red Bull-lagkamerat Max Verstappen for en historisk «pole position».

Verstappen, som nylig fylte 21 år, lå an til å bli den yngste kvalifiseringsvinner noensinne, men helt på tampen av kvalifiseringen snek Ricciardo seg forbi med en rundetid på 1.14,759 som ga ham seieren med 0,026 sekund.

– Jeg visste at farten var i bilen, Max har vist det hele helgen. Jeg var ikke overbevist om at runden min var ren nok, men det holdt, sa Ricciardo.

Verstappen kunne ikke skjule hvor skuffet han var.

– Hele kvalifiseringen var dritt. Jeg hadde problemer med at motoren bremset og at hjulene låste seg. Likevel trodde jeg det skulle holde, sa han.

Verstappen var raskest i alle tre treningsomganger i Mexico by og ledet i det lengste kvalifiseringen også. Han må nøye seg med å starte løpet ved siden av Ricciardo etter at Red Bull-bilene la beslag på første startrekke.

Sammenlagtleder Lewis Hamilton, som bare trenger 7.-plass eller bedre i søndagens løp for å sikre sin femte VM-tittel, var tredje raskest i sin Mercedes. Han holdt rivalen Sebastian Vettel i Ferrari bak seg.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi forbedret oss kraftig fra fredagen, og det er ikke så ille å være rett bak Red Bull-bilene, sa Hamilton.

Vinner ikke Vettel søndag, er Hamilton verdensmester uansett hvilken plassering briten selv måtte få. Tyskeren beholdt iallfall rekorden som den yngste kvalifiseringsvinneren, iallfall inntil videre, da Verstappen ble slått av Ricciardo.

(©NTB)

Populært