Juventus snudde til seier etter Ronaldo-scoringer

Cristiano Ronaldo feirer etter at han utlignet for Juventus borte mot Empoli. Portugiseren ble senere matchvinner med en rakettscoring. Foto: Fabio Muzzi / ANSA / AP / NTB scanpix
Cristiano Ronaldo feirer etter at han utlignet for Juventus borte mot Empoli. Portugiseren ble senere matchvinner med en rakettscoring. Foto: Fabio Muzzi / ANSA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Empoli rystet Juventus ved å lede til pause, men Cristiano Ronaldos straffescoring og kanonkule ga gjestene fra Torino 2-1-seier i Serie A lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang i høst var Juventus bakpå etter første omgang. Det stresset ikke storfavoritten, og etter sidebytte kom snuoperasjonen de fleste forutså.

Ronaldo utlignet først fra straffemerket etter 54 minutter. Han måtte vente lenge før han fikk klarsignal, men portugiseren var iskald og sendte keeper feil vei.

Kvarteret senere banket Ronaldo til fra 20 meter og fikk stjernetreff. Som en rakett føk ballen bak en sjanseløs Ivan Provedel i Empoli-buret. Juventus-trener Massimiliano Allegri beskrev perlemålet som «et magisk øyeblikk».

– Slike bevegelser bør bli vist til barn i fotballakademiene framfor kjedelige forelesninger om teori og taktikk. I morgen vil mange av dem gå ut og prøve å etterligne en prestasjon av en superstjerne. Ved å gjøre det vil de garantert lære mer, sa Allegri etter seieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ronaldo har den siste tiden virkelig funnet seg til rette i Juventus. Superstjernen har scoret i tre strake Serie A-kamper, og totalt står han med sju mål på ti ligakamper.

Ifølge Opta har Ronaldo vært involvert i 10 av Juventus' 14 siste nettkjenninger i den italienske toppdivisjonen.

Sjokkerte

Empoli tok overraskende ledelsen etter en snau halvtime. Francesco Caputo, forrige sesongs toppscorer i Serie B, hamret til på en løs ball etter en mislykket klarering av gjestenes midtbanespiller Rodrigo Bentancur. Skuddet føk over keeperhanskene til Wojciech Szczesny i Juventus-målet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bortelagets største sjanse før pause kom da Ronaldo slo Domenico Maietta i en luftduell etter 40 minutter, men portugiserens hodestøt ble reddet av Empolis målvakt.

På tampen av første omgang ville vertene ha straffe. Miha Zajc' skudd traff armen til Leonardo Bonucci, men etter at dommeren så episoden på video kom han fram til at det ikke var snakk om en viljehands.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten perfekt

Juventus fikk muligheten til å slå tilbake da Ismael Bennacer mistet ballen i egen 16-meter og deretter felte Paulo Dybala i et forsøk på å vinne den tilbake. Ronaldo tok godt vare på straffen.

– Vi visste det ville bli en vanskelig kamp. Det er alltid utfordrende å spille etter en midtuke med Champions League, men vi responderte bra etter pause. Vi viste at vi er et bra lag, sa Ronaldo om snuoperasjonen.

Torino-klubben står med ni seirer og én uavgjort i Serie A. Poengtapet kom i 1-1-oppgjøret mot Genoa forrige helg. I mesterligaen har Juventus vunnet alle sine tre første kamper.

Med tapet blir Empoli liggende på nedrykksplass med sine seks poeng.