Godset lekte seg med Vålerenga og tok livsviktig seier i bunnstriden

Tokmac Nguen (t.v.) feirer med Mustafa Abdellaoue etter 1-0-målet mot Vålerenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Tokmac Nguen (t.v.) feirer med Mustafa Abdellaoue etter 1-0-målet mot Vålerenga. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Strømsgodset har slitt blytungt de siste ukene, men fikk en etterlengtet seier da Vålerenga ble slått 2-0 i eliteserien lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tokmac Nguen og Eirik Ulland Andersen scoret målene i 2-0-seieren.

– Nå har vi det helt fantastisk, sa Eirik Ulland Andersen til Eurosport.

– Vi var offensive, men Vålerenga var ikke så gode de heller, sa Nguen til samme kanal.

Etter en målløs 1. omgang fikk Nguen fart på publikum i kampens 56. minutt. Kaptein Jakob Glesnes slo en langpasning på 40-45 meter fram mot Nguen. Kantspilleren tok ned ballen med en strålende berøring og klarte på forunderlig vis å pirke ballen forbi en utrusende Adam Larsen Kwarasey i neste øyeblikk.

– Det ser ut som vi står og tar imot. Det er skuffende, sa VIF-trener Ronny Deila, som mener baklengsmålet enkelt kunne ha vært unngått.

Mye motgang

Scoringen sendte Strømsgodset foran, men drammenslaget ga seg ikke med det. 70 minutter var spilt da Eirik Ulland Andersen banket et frispark i krysset til 2-0. Fra 20 meter siktet han mot keeperhjørnet. Kwarasey tok et «jukseskritt» i feil retning og var sjanseløs på ballen.

Så feiret han med å hysje mot publikum og TV-kameraene.

– Vi må legge den diskusjonen død, om hvem som har den beste frisparkfoten i Norge.

De to scoringene holdt til seier, og Strømsgodset tok tre enormt viktige poeng. Strømsgodset har nå 29 poeng, og det er nå fem poeng ned til Stabæk, som ligger på nedrykksplass.

– Dette var en av seks kamper, vi har mange viktige kamper foran oss, sa Tokmac Nguen til Eurosport.

Det hjelper på etter en tung periode for Strømsgodset. Fem av de siste sju kampene har endt med tap, og forrige helg ble det 1-2 mot tabelljumbo Sandefjord. I tillegg er toppscorer Marcus Pedersen skadd og mister resten av sesongen.

Snytt for straffe

Likevel var det hjemmelaget som tok initiativet på Marienlyst, og det kunne ha stått 1–0 etter et kvarters spill. Amahl Pellegrino mottok en langpasning fra stoppervikar Mounir Hamoud og dro seg forbi Amin Nouri. Avslutningen på halvspretten endte like utenfor.

Halvtimen var spilt da hjemmelaget ble snytt for straffe. Eirik Ulland Andersen slo et innlegg, og en klønete Sam Adekugbe var oppe med armen. Tommy Skjerven vinket spillet videre til voldsomme protester.

Strømsgodset kjørte på, selv om marginene ikke var med i 1. omgang. Etter hvilen kunne det fått konsekvenser. Sam Johnson ble spilt alene med keeper, men avslutningen fra hurtigtoget endte langt over mål. Det var stort sett det eneste Vålerenga skapte i kampen.

– Vi har god kontroll i 1. omgang, me-n jeg sitter og føler at det kommer noe snart hele tiden, sa Ronny Deila til Eurosport etter kampen.

Strømsgodset var faktisk nærmere 3-0 og 4-0 enn gjestene var utligning.

– Det virker som om vi har lengtet etter å gå ut høyt og presse. Vi hadde en annen kampplan, og vi sprudler mer, sa Ulland Andersen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden