Trav: Verdensrekordholderen æret Kniksen

Ferrari B.R. og Per Oleg Midtfjeld vant i Bergen lørdag. Foto: Eirik Stenhaug /Equus media / NTB scanpix
Ferrari B.R. og Per Oleg Midtfjeld vant i Bergen lørdag. Foto: Eirik Stenhaug /Equus media / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdensrekordholderen Ferrari B.R. hadde full kontroll i sitt comeback på travbanen lørdag. Nå er blikket rettet mot Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Ferrari B.R. satte verdensrekord for 4-åringer over mellomdistanse i fjor var dette sesongen supertraveren skulle ta opp kampen med verdenseliten. Slik gikk det imidlertid ikke.

Hesten galopperte i storløpet Copenhagen Cup i mai, og har siden ikke vært til start. Lørdag var det imidlertid duket for comeback i Kniksens Æresløp, hvilket endte med en lett seier fra tet.

– Ferrari B.R. har fungert veldig bra i trening, og seieren i dag ble enkel. Han var ikke sliten i mål. Det er klart man er lettet. Normalt skal han gå ganske kraftig fram i start nummer to etter pause, sa kusk og trener Per Oleg Midtfjeld etterpå.

Nå venter ytterligere en start på hjemmebane før blikket rettes mot Frankrike.

– Ferrari B.R. har ikke så høyt grunnlag, så det blir i så fall snakk om å starte i vanlige grunnlagsløp om vi drar til Frankrike, sa vinnerkusken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med forholdsvis beskjedne 1,6 millioner i grunnlag er ikke Ferrari B.R. aktuell for noe møte med verdenseliten denne vinteren. Seieren i Bergen var verdt 125.000 kroner.

I Bergens 3-års Festival noterte for øvrig kuskekometen Magnus Teien Gundersen seg for en ny storløpsseier. Noble Superb slo favoritten Catherine’s Chevy og fikk 150.000 kroner for triumfen.