Meny

Trav: Verdensrekordholderen æret Kniksen

Ferrari B.R. og Per Oleg Midtfjeld vant i Bergen lørdag. Foto: Eirik Stenhaug /Equus media / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Verdensrekordholderen Ferrari B.R. hadde full kontroll i sitt comeback på travbanen lørdag. Nå er blikket rettet mot Frankrike.

Etter at Ferrari B.R. satte verdensrekord for 4-åringer over mellomdistanse i fjor var dette sesongen supertraveren skulle ta opp kampen med verdenseliten. Slik gikk det imidlertid ikke.

Hesten galopperte i storløpet Copenhagen Cup i mai, og har siden ikke vært til start. Lørdag var det imidlertid duket for comeback i Kniksens Æresløp, hvilket endte med en lett seier fra tet.

– Ferrari B.R. har fungert veldig bra i trening, og seieren i dag ble enkel. Han var ikke sliten i mål. Det er klart man er lettet. Normalt skal han gå ganske kraftig fram i start nummer to etter pause, sa kusk og trener Per Oleg Midtfjeld etterpå.

Nå venter ytterligere en start på hjemmebane før blikket rettes mot Frankrike.

– Ferrari B.R. har ikke så høyt grunnlag, så det blir i så fall snakk om å starte i vanlige grunnlagsløp om vi drar til Frankrike, sa vinnerkusken.

Med forholdsvis beskjedne 1,6 millioner i grunnlag er ikke Ferrari B.R. aktuell for noe møte med verdenseliten denne vinteren. Seieren i Bergen var verdt 125.000 kroner.

I Bergens 3-års Festival noterte for øvrig kuskekometen Magnus Teien Gundersen seg for en ny storløpsseier. Noble Superb slo favoritten Catherine’s Chevy og fikk 150.000 kroner for triumfen.

Populært