Pedersen og Norheim svenske seriemestere etter thrilleravslutning

Andrea Norheim ble svensk seriemester med Piteå lørdag. Med June Pedersen var det to norske spillere i gullaget. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

June Pedersen og Andrea Norheim ble lørdag svenske seriemestere i fotball med Piteå da Lisa-Marie Utland og hennes Rosengård snublet på målstreken.

Piteå er seriemester for aller første gang. Pedersen spilte hele kampen i forsvarstreeren og noterte fire målgivende pasninger, mens Norheim ble byttet inn og spilte det siste drøye kvarteret da Växjö ble slått 6-1 i siste serierunde.

– Det er det sykeste jeg har vært med på. Det har vært en syk uke, og det kommer til å bli en helt syk fest, sa norske Pedersen til C More etter å ha feiret foran 3778 hjemmetilhengere.

– Dette er det beste jeg har opplevd i fotballen, sa 33-åringen fra Tromsø, som gleder seg til å spille mesterliga neste år.

– Følelsen er vanskelig å beskrive. Det er fantastiske spillere som har utrettet dette, og mange av dem har vært her i ti-tolv år, sa trener Stellan Carlsson.

Kampen i Piteå var tidlig avgjort, men spenningen levde helt til de siste minuttene av sesongen. Malmö-laget Rosengård ville nemlig blitt mester med borteseier mot Kopparbergs/Göteborg, men tapte 2-4 etter å ha dominert 2. omgang fullstendig.

Sjansesløsing

Foran 4423 tilskuere i Göteborg ledet hjemmelaget 2-0 ved pause etter scoringer av Elin Rubensson, men Rosengård utlignet med mål av Caroline Seger og den norske landslagsspissen Utland med to minutters mellomrom helt i begynnelsen av annen omgang.

Etter det presset Rosengård, med Utland og tyske Anja Mittag på topp, voldsomt i jakt på vinnermålet som ville gitt seriegull. Resten av kampen artet seg som et sammenhengende Rosengård-angrep, men laget kom ikke nærmere enn to avslutninger i tverrliggeren.

I stedet kontret hjemmelaget inn 3-2 i det 89. minutt ved Rebecka Blomqvist, før Julia Zigiotti Olme fastsatte resultatet til 4-2 på overtid.

Ute av mesterligaen

De målene sendte Göteborg opp til sølvplass, og dermed mistet Rosengård ikke bare gullet, men også mesterligaspill neste sesong.

– Noen ganger er ikke fotballen rettferdig. Vi hadde sjanser nok til å drepe kampen, men i stedet var det de som fikk målene. Göteborg-keeperen storspilte, sa Seger.

Madelen Janogy og Jo Blankenship scoret to mål hver for Piteå, Julia Karlemäs og Cecilia Edlund ett hver.

Frida Maanum spilte en time da Linköping avsluttet med 0-0 hjemme mot Kristianstad. Det ga bare femteplass.