Ahonen legger opp for fjerde gang

Janne Ahonen har flere ganger gjort comeback i jakten på et OL-gull, men hopplegenden har ikke klart å realisere drømmen. Lørdag sier han at karrieren definitivt er over. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB scanpix
Janne Ahonen har flere ganger gjort comeback i jakten på et OL-gull, men hopplegenden har ikke klart å realisere drømmen. Lørdag sier han at karrieren definitivt er over. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finlands hopplegende Janne Ahonen har igjen bestemt seg for å sette karrierepunktum. Denne gangen lover han at avgjørelsen er endelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ahonen har hele tre ganger gjort comeback i jakten på OL-gull, men finnen mislyktes i både 2010, 2014 og 2018. Han har nå innfunnet seg med at han blir stående med to sølv i laghopp fra sju OL-deltakelser.

– Jeg kan bekrefte at min karriere som profesjonell skihopper er over, sier 41-åringen til den finske avisen Ilta-Sanomat lørdag.

I OL lyktes det aldri helt for Ahonen, men i VM tok han hele fem gull. Han vant også den tysk-østerrikske hoppuken fire ganger. I tillegg tok han 36 verdenscupseirer og to sammenlagttriumfer.

Til sammen strakk karrieren seg over mer enn to tiår.