Solberg kjemper i teten i Spania

Petter Solberg gjør det bra i sitt comeback i rallybilen i Spania. Her under en VM-runde på Lånkebanen i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Petter Solberg holder koken i rallycomebacket i Spania. Etter sju fartsprøver kjemper han i teten i WRC2-klassen.

Solberg var raskest av WRC2-førerne på fredagens tredje fartsprøve, men tapte litt tid til den franske lederen Eric Camilli utover dagen.

Før lørdagens etappe ligger Solberg på 3.-plass i WRC2, 20,4 sekunder bak Camilli og 8,6 sekunder bak den 18-årige finnen Kalle Rovanperä.

– Det har vært en virkelig utfordrende ettermiddag, men jeg har det fortsatt veldig moro. Overnatter på 3.-plass, og det er jeg veldig fornøyd med i R5-debuten og etter seks år borte fra rally, tvitrer Solberg.

Han har ikke kjørt rally siden han deltok nettopp i VM-runden i Catalonia i november 2012.

Storebroren Henning Solberg tapte en del tid på ettermiddagsøkta fredag og er skjøvet ned til 7.-plassen i WRC2-klassen. Han ligger 1.05,8 bak Camilli.

Rask Tänak

I den store klassen har esteren Ott Tänak rykket ifra i løpet av fredagen, og etter sju fartsprøver leder han med hele 26,8 sekunds margin på spanske Dani Sordo.

Briten Elfyn Evans er treer, mens regjerende verdensmester Sebastien Ogier er skjøvet ned til sjuendeplass før VM-runden i Catalonia fortsetter lørdag.

VM-leder Thierry Neuville ligger på sin side på 9.-plass. Han har sju poengs luke til Ogier i sammendraget før Rally Catalonia, som er sesongens nest siste VM-runde.

Andreas Mikkelsen vant SS4, den siste fartsprøven før fredagens første service. Nordmannen holder 6.-plassen og er 39,1 sekund bak Tänak.

Dekkblemme

Underveis gjorde Mikkelsen en feilvurdering da han trodde det skulle bli varmt og tok med et ekstra dekk i bilen.

– Faktisk så ble det litt kaldere på ettermiddagen, og vi fikk ikke noe utbytte av å ha med et ekstra dekk. Sånn sett hadde vi med oss 25 kilo unødvendig på en hel runde, og det hjalp oss ikke akkurat tidsmessig, sier Mikkelsen i en pressemelding.

Rally Catalonia fortsetter med sju fartsprøver lørdag og fire søndag. Da er det asfalt som venter førerne.