Meny

Stephens og Bertens til WTA-semifinale etter Osaka-forfall

Sloane Stephens feiret seier mot Angelique Kerber. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sloane Stephens tok den siste semifinaleplassen i WTA-mesterskapet i Singapore etter seier 6-3, 6-3 mot tyske Angelique Kerber fredag.

Stephens møter tsjekkiske Karolína Plísková i lørdagens semifinaler, mens den lavest seedede spilleren, Kiki Bertens, skal opp mot Elina Svitolina etter at Naomi Osaka måtte trekke seg etter å ha tapt første sett 3-6 mot Bertens.

2017-mesteren i US Open, Sloane Stephens, avanserte fra grunnspillet med tre seirer og ble den første debutanten til å gjøre det siden Garbiñe Muguruza i 2015.

– Jeg visste det ville bli en hard kamp siden Angie er en av de tøffeste spillerne på touren, sa Stephens.

– Jeg kom ut og spilte så hardt jeg kunne og så tøft som jeg kunne, så jeg er veldig glad for å gå videre med seier, la hun til.

Bertens gikk videre fra rød gruppe etter at Naomi Osaka måtte kaste inn håndkleet etter første sett i kampen mellom de to duellantene.

Japaneren hadde tårer i øynene etter at hun måtte gi seg med det som så ut som en skade i leggen.

– Jeg så henne i kampen før, og da slet hun med hamstringen, og selvfølgelig var hun teipet opp, sa Bertens.

Bertens gikk videre til semifinalene fordi reglene i turneringen tilsier at en spiller vinner i strake sett når motstanderen må trekke seg.

Nederlenderen endte opp med 2-1 i kamper, samme som Plísková i hvit gruppe, mens Stephens og Svitolina gikk videre som ubeseirede gruppevinnere.

Populært