Vurderer drastiske endringer i fotballen: Vil forby bytter på overtid

Paul Pogba kan bli nektet å bli byttet ut på overtid, hvis reglene i fotball blir endret. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix
Paul Pogba kan bli nektet å bli byttet ut på overtid, hvis reglene i fotball blir endret. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

IFAB, organet som fastsetter reglene i fotball, vurderer kraftige tiltak for å få slutt på drøying av tid, skriver The Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballens internasjonale lovkomité (IFAB) ser nå på ulike løsninger for å få økt tiden med effektiv spilletid. De har målt antall spilte minutter i Premier League, og funnet ut hvor mye tid som går med til drøying av tid.

Omtrent en firedel av byttene som ble gjort på overtid var for å drøye tid, ifølge The Times. Det er en av årsakene til at de nå ser på muligheten for å forby spillerbytter på overtid. Det er fremmet forslag om å forby dette, noe som skal diskuteres i styret de neste månedene.

Organisasjonen har gjort målinger på hvor mye ballen er i spill i løpet av kampene. I en gjennomsnittskamp i Premier League, er ballen i spill i 55 minutter og 9 sekunder. «Verstingkampen» i år var Cardiff-Burnley, der det kun var 42 minutter og 2 sekunder med effektiv spilletid.

– Vi gjør dette for å kutte ned på drøying av tid, øke tempoet og få økt spilletiden, sier en medlem av IFAB-styret til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et annet forslag som diskuteres er at spilleren skal forlate banen via nærmeste sidelinje. Forslagene skal diskuteres de neste månedene før IFABs årlige møte i mars.

IFAB består av representanter fra FIFA, samt de fire britiske fotballforbundene (England, Wales, Skottland og Irland). FIFA har fire stemmer i styret. Det kreves seks stemmer for å endre reglene.