Friidrett: Lag-EM til Sandnes

Jakob Ingebrigtsen får mulighet til å løpe lag-EM for Norge på hjemmebane i august neste sommer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Jakob Ingebrigtsen får mulighet til å løpe lag-EM for Norge på hjemmebane i august neste sommer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sandnes har fått tildelt lag-EM i friidrettens 1. divisjon i august neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det europeiske friidrettsforbundet EA tildelte torsdag kveld Norge og Sandnes EM for landslag (European Team Championships First League) for 2019. Den nest største friidrettsbegivenheten på norsk jord neste sesong finner sted i brødrene Ingebrigtsens hjemby helgen 9. til 11. august.

– Dette blir utrolig morsomt, og vi ser fram mot at våre beste utøvere av begge kjønn skal kjempe mot utøvere fra noen av de fremste friidrettsnasjonene i Europa på hjemmebane, sier generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor.

– Selv om dette er nest høyeste nivå i nasjonskonkurransen blir nivået høyt, sier han videre.

I utgangspunktet er Norges motstandere Hviterussland, Belgia, Ungarn, Irland, Litauen, Nederland, Portugal, Romania, Slovakia og Tyrkia.

– Men skulle det internasjonale friidrettsforbundet IAAF senere i år avgjøre at Russland får komme tilbake i den internasjonale friidretten er det besluttet at de også skal delta i Sandnes, sier Hildeskor.

Både Hviterussland og Nederland var poengmessig blant de ti beste nasjonene under EM i Berlin i sommer, mens Norge endte på ellevteplass.

– For oss i Sandnes er dette en unik mulighet til å profilere friidrett på et meget høyt nivå ut i regionen, sier daglig leder i Sandnes IL, Geir Eikeskog.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden