Surt hjemmetap for Solbakkens FCK: – Vi har satt oss i en vanskelig situasjon

FCKs Sotirios Papagiannopoulos i duell om ballen med Slavia Praha-spiller Jan Matousek i europaligaen torsdag. Gjestene fra Praha vant 1-0. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AP / NTB scanpix
FCKs Sotirios Papagiannopoulos i duell om ballen med Slavia Praha-spiller Jan Matousek i europaligaen torsdag. Gjestene fra Praha vant 1-0. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FC Københavns ambisjoner om avansement i europaligaen fikk seg en knekk etter 0-1-kampen hjemme mot tsjekkiske Slavia Praha.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den danske storklubben var høyt oppe etter den kruttsterke 2-1-seiren over Bordeaux i Frankrike i forrige gruppekamp, men torsdag fikk FCK et solid tilbakeslag.

Jan Matousek ble matchvinner med sin scoring like etter pause. De tsjekkiske gjestene hadde også sjanser til å doble ledelsen i Parken.

Med tapet falt FCK ned til tredjeplass i gruppe C etter tre av seks kamper. Københavnerne står med fire poeng. Zenit St. Petersburg topper med sju etter 2-1-seieren over Bordeaux hjemme i Russland. Slavia Praha er tabelltoer med seks poeng.

– Vi er i en svært vanskelig situasjon nå. Vi visste på forhånd at det ville bli avgjort på små marginer og at det blir svært tett i denne gruppen. Vi står overfor en massiv kamp i Praha. Samtidig håper jeg på at Bordeaux tar poeng fra Zenit, men fire poeng halvveis er ikke dårlig, sa FCK-trener Ståle Solbakken.

– Vi spilte ikke dårlig, og jeg er glad for det vi gjorde i første omgang. Slavia er et godt lag og er i god form. De har tatt mange poeng i hjemlig liga, la Solbakken til.

FCK møter Slavia igjen i Praha i neste runde. Deretter er det bortekamp mot Zenit, mens Bordeaux venter hjemme i Parken 13. desember.