Svitolina og Plísková til semifinale i Singapore

Jelina Svitolina vant alle sine tre gruppekamper i WTA-mesterskapet. Neste oppgave er semifinale. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix
Jelina Svitolina vant alle sine tre gruppekamper i WTA-mesterskapet. Neste oppgave er semifinale. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jelina Svitolina banket Caroline Wozniacki i tredje gruppekamp og gikk ubeseiret til semifinalen i WTA-mesterskapet i tennis i Singapore.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun får med seg tsjekkeren Karolína Plísková til semifinalen fra hvit gruppe, ettersom hun slo Petra Kvitová i sin siste gruppekamp tidligere torsdag.

Det ble en jevnspilt kamp mellom Svitolina og regjerende mester Wozniacki. Den danske verdenstreeren trengte seier i strake sett for å gå videre fra gruppespillet, og hun vant første sett 7-5.

Det skulle imidlertid snu for Svitolina i kampen som varte i hele to timer og 35 minutter. Annet sett gikk hårfint i ukrainerens favør, og da var det allerede klart at Svitolina ville slå følge med Plísková til finalen.

I tredje og avgjørende sett brøt Svitolina Wozniackis serve i åttende game, og hun innkasserte settseieren med 6-3. En søt revansj for Svitolina, som kun klarte å vinne to game da hun møtte Wozniacki i fjorårets WTA-mesterskap.

– Det var en utrolig kamp, hun presset meg virkelig til det ytterste. Jeg prøvde å holde meg aggressiv og konsentrerte meg om å plassere ballen i riktig hjørne, sa ukraineren.

I rød gruppe er det Sloane Stephens som fører an etter to strake seirer. Hun møter verdenstoer Angelique Kerber fredag. Kerber har i likhet med Kiki Bertens vunnet én kamp så langt, mens Naomi Osaka har tapt sine to kamper.