Svindal fire uker før sesongstarten: – Sjansene er ikke blitt noe dårligere

Aksel Lund Svindal (t.h.) var et populært intervjuobjekt i Sölden torsdag. Her er han sammen med Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Aksel Lund Svindal (t.h.) var et populært intervjuobjekt i Sölden torsdag. Her er han sammen med Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alpin-Norge venter spent på hva Aksel Lund Svindal faller ned på. Fartskongen føler han har en «fair sjanse» til å stille i Lake Louise med mål om å vinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen vet om Svindal tar en sesong til. Nylig sa han at det er 50/50, og den uttalelsen står veteranen ved en måned før startskuddet for fartssesongen i Canada.

– Sjansene har ikke blitt noe dårligere i alle fall. Grunnen til at det er 50/50 er ikke at jeg står på ski og tenker at dette kan ryke når som helst. Det er mer at jeg vet hvor stor forskjell det er på å kjøre trening på lette forhold på en isbre mot å kjøre noe som ligner på renn.

– Nå er jeg smart, men du kan ikke være smart når du kjører for å vinne, sier Svindal i møtet med norsk og internasjonal presse i forkant av helgens verdenscupåpning i Sölden.

Respekt

Der stiller ikke Svindal, men han var likevel på plass i Østerrike for å spre blest om alpinsporten. 35-åringen sier det ikke er frykt som spiller inn når han vurderer sjansene for at han tar nok en vinter med skiene på beina.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er respekten for det ukjente som jeg ikke har prøvd før i år, som gjør at jeg sier det er 50/50.

Svindal er optimistisk og håper å kunne stille i Lake Louise nærmest som normalt. I slutten av november står utfor og super-G på verdenscupprogrammet.

– Normalt vil ikke si den fysiske formen jeg hadde for fire år siden, men at man mentalt stiller der med et mål om å vinne. Det er det som bør være normalen, og da må man forberede seg godt. Nå føler jeg at jeg har en fair sjanse til å stille i Lake Louise og tenke at «dette skal jeg prøve å vinne». Det er dit jeg har lyst til å komme, sier Svindal på spørsmål fra NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store steg

Romerikingen har uttalt at han ville ha lagt opp om han i april hadde vært tvunget til å ta en avgjørelse om egen framtid. Da hadde han vondt i kneet og strevde etter OL-sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det gikk trått i april og mai, men så tok jeg veldig store steg i juni. Derfra har det gått gradvis. Det tok to måneder å få ned hevelsen uten å bruke masse hjelpemidler. Da dette skjedde i midten av juni, kunne jeg begynne å trene styrke. Det gikk mye bedre etter det.

Svindal har de siste årene slitt med knetrøbbel som følge av uhellet i Kitzbühel i 2016. Da røk både korsbåndet og menisken i høyrekneet. I tillegg fikk han bruskskader.

Neste uke drar han sammen med det norske fartslaget til Colorado i USA for en siste treningssamling før sesongstarten. Da vil vi vite mer om Svindal og hans beslutning om veien videre.