Brutal løype i neste års Tour de France

Aleksander Kristoff og resten av feltet må gjennom mange harde etapper under neste års Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Aleksander Kristoff og resten av feltet må gjennom mange harde etapper under neste års Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2019 skal Tour de France-rytterne over 30 fjell, og fem etapper har fjellavslutning. Dermed er alt lagt til rette for klatrerne i Frankrike neste sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har lenge vært kjent at 2019-utgaven av Tour de France starter i Brussel. 6. juli starter det med en etappe gjennom Flandern, før det er lagtempo gjennom Brussel på andre etappe. Lagpresentasjonen blir på Grand-Place i sentrum av Brussel 4. juli.

Rytterne sykler så sørover for et par flate etapper. Deretter skal rytterne gjennom Sentralmassivet i Frankrike.

– Dette er den høyeste touren i historien, sa Tour de France-direktør Christian Prudhomme på presentasjonen.

På den franske nasjonaldagen skal de gjennom en kupert etappe som ender i Saint-Étienne. Etter en runde i Sentralmassivet får de en hviledag 16. juli før de vender syklene mot Pyreneene.

Deretter skal syklistene forflytte seg østover i landet til Alpene. Siste etappe før Champs-Élysées går fra Albertville til Val Thorens, og går lørdag 27. juli.

– Det skal være umulig å vinne touren uten å være en bra klatrer, sa Prudhomme torsdag.

Tour de France 2019 avsluttes 28. juli.