Niki Lauda vil leve som normalt etter transplantasjonen

FILE – In this July 7, 2018 file photo former Formula One World Champion Niki Lauda of Austria walks in the paddock before the third free practice at the Silverstone racetrack, Silverstone, England. Lauda has been discharged from the hospital after a lung transplantasjon. (AP Photo/Luca Bruno, file)
FILE – In this July 7, 2018 file photo former Formula One World Champion Niki Lauda of Austria walks in the paddock before the third free practice at the Silverstone racetrack, Silverstone, England. Lauda has been discharged from the hospital after a lung transplantasjon. (AP Photo/Luca Bruno, file) Foto: NTB scanpix

Formel 1-legenden Niki Lauda (69) vil kunne leve som normalt etter lungetransplantasjonen, opplyser legene torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Motoren går igjen, men vi må nok jobbe litt med karosseriet. Seieren er definitivt innen rekkevidde, spøkte kirurg Walter Klepetko på pressekonferansen, dagen etter at Lauda var utskrevet fra sykehus, ifølge DPA.

Lauda ble i juli innlagt på sykehus på grunn av alvorlig lungebetennelse som ble dramatisk verre, og gjennomgikk en transplantasjon i august.

Klepetko beskrev rehabiliteringen som svært god etter transplantasjonen.

Vienna General Hospital, der Lauda har vært innlagt, uttalte nylig at de er fornøyd med Laudas helsetilstand, men at han fortsatt trenger tett oppfølging.

Lauda ble verdensmester i formel 1 tre ganger (1975, 1977 og 1984), de to siste etter at han ble alvorlig skadd i en stygg ulykke på Nürburgring under Tysklands Grand Prix i 1976. I ulykken pådro han seg omfattende brannskader og fikk også varige helseproblemer som følge av de overopphetede og giftige gassene han pustet inn.

Lauda sitter i styret for Mercedes' Formel 1-lag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden