Målfest på Anfield da Liverpool herjet mot Røde Stjerne

Mohamed Salah ble tomålsscorer da Liverpool sikret tre poeng mot Røde Stjerne i mesterligaoppgjøret onsdag. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mohamed Salah og Liverpool lekte seg til tre poeng i 4-0-kampen mot serbiske Røde Stjerne i mesterligaen, og leder nå gruppe C etter tre kamper.

Det endte nemlig 2-2 mellom Napoli og Paris Saint-Germain. Liverpool er nå poenget foran Napoli og to foran PSG.

Det så ut til at Jürgen Klopp hadde funnet suksessoppskriften, for rødtrøyene bød på fine kombinasjoner og lekkert spill allerede kort tid ut i første omgang. Og etter 20 minutter på matta fikk Liverpool lønn for det gode angrepsspillet.

Xherdan Shaqiri fant Andy Robertson, som spilte opp Roberto Firmino. Brasilianeren stoppet ballen med sålen, fintet, før han klinket til fra krittmerket. Skuddet traff Nenad Kristicic, og det satte keeper Milan Borjan helt ut av spill. Det var Firminos 14. mål i mesterligaen.

– Slike kamper er vanligvis vanskelige. Røde Stjerne gjorde en god jobb, men vi var veldig gode i kveld. Vi gjorde dem dårligere, sa Klopp.

Målfest på Anfield

Røde Stjerne mistet ballen på egen halvdel og ble straffet av Liverpool. Shaqiri fortsatte å levere gode pasninger, og leverte nok en gang ballen silkemykt inn bak bortelagets forsvar til Mohamed Salah, som banket ballen til høyre i mål for Borjan.

Det serbiske laget fortsatte å henge på etterskudd, og i det 51. minutt ble Liverpool tildelt straffe. Salah sørget for 3-0-ledelse til rødtrøyene.

Dommeren måtte nok en gang blåse i fløyta og gi Liverpool straffe, da ballen traff hånden til El Fardou Ben Nabouhane. Sadio Mané sto klar på 11-meteren, men en god redning fra Borjan hindret 4-0 til Liverpool. Etter kort tid fikk Mané sin revansj. Senegaleseren var alene med keeper og pirket kula inn i korthjørnet.

Rødtrøyene kunne dermed feire tre viktige poeng i mesterligaen, men Klopp advarer mot å tro at returoppgjøret i Beograd blir lett.

– Forrige sesong scoret vi sju mål i Maribor, men slet mot dem hjemme. Slike lag slår alltid tilbake, så jeg venter en veldig vanskelig kamp om to uker, sa han.

Napoli nærmest

PSG var nødt til å ta poeng mot Napoli for å henge med i gruppen og kom til en stor mulighet allerede etter to minutter. Edinson Cavani og Neymar gikk litt i veien for hverandre, og avslutningen ble blokkert.

PSG fortsatte å holde trykket oppe, men etter om lag 20 minutter var Napoli nær å ta ledelsen. Dries Mertens klinket til fra seks-sju meter, men ballen traff tverrliggeren og gikk ut.

Ved halvtimen passert satt det endelig for Napoli. Lorenzo Insigne kom i bakrom på en presis pasning fra José Callejón, chippet ballen over keeper og i mål. 1-0 til Napoli.

PSG jaktet mål, og like før pause fant Neymar rekkekamerat Kylian Mbappé i bakrom. Avslutningen fra Mbappé var keepermat for David Ospina, og gjestene ledet ved pause.

Poengdeling i Paris

Etter hvilen virket alvoret å ha truffet PSG, som spilte seg til flere sjanser. Idet timen var spilt satt det endelig for hjemmelaget, som sårt trengte utligningen. En uheldig Mário Rui ble truffet av ballen i feltet og sendte den forbi egen keeper.

Carlo Ancelottis Napoli-mannskap tok igjen kontroll over kampen etter reduseringen, og på heldig vis ble det 2-1 til bortelaget. Fabian Ruiz avsluttet fra god posisjon, ballen gikk i ryggen på Marquinhos og havnet i beina på Mertens. Belgieren fikk dermed en enkel jobb med å plassere kula forbi PSGs keeper Alphonse Aréola.

To minutter ut i overtiden sørget Angel Di Maria for den etterlengtede utligningen på særdeles lekkert vis, og kampen endte 2-2.

– Det gjør vondt å miste to poeng rett før slutt. Alt er fortsatt åpent i denne gruppen, men vi må prøve å vinne hjemme mot Paris, sa Napoli-spiller Marek Hamsik til Sky Italia.