Borussia Dortmund kontret Atlético i senk

Raphaël Guerreiro feirer et av sine to mål i Borussia Dortmunds 4-0-seier over Atlético Madrid i mesterligaen. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Borussia Dortmund slo Atlético Madrid 4-0 i mesterligaen og tok et kjempesteg mot cupspillet. Den spanske klubben ble kontret i senk.

– Ingen kunne ha forestilt seg at det skulle gå slik. Hele gruppen fortjener en stor kompliment, for det er ikke dagligdags å score fire mål mot Atlético, sa Dortmund-spiller Marco Reus ifølge uefa.com.

Hjemmelaget var klart best i første omgang, men trengte litt flaks for å lede 1-0 ved pause. Axel Witsels skudd fra 20 meter endret retning på to spillere og overlistet Jan Oblak i gjestenes mål.

Etter pause kom Atlético Madrid på banen som et annet lag og overtok initiativet i kampen. Saúl Ñíguez var svært nær utligning da han tidlig i omgangen ble spilt fram av Juanfran og skrudde ballen i tverrliggeren. Keeper Roman Bürki ville vært sjanseløs på det skuddet.

I stedet avgjorde Borussia Dortmund kampen ved å bruke Atléticos eget giftigste våpen mot dem. Den spanske klubben ble regelrett kontret i senk.

– Vi hadde knapt ballen de første 20 minuttene av omgangen, men da vi fikk tak i den viste vi at vi kan spille fotball, sa Reus.

Kontringsfest

I det 73. minutt gjorde innbytter Raphaël Guerreiro 2-0 på innlegg fra Achraf Hakimi.

Hakimi regisserte kontringen også da det ble 3-0 i det 83. minutt. Jadon Sancho, også han innbytter, fikk det enkelt foran mål.

Rett før full tid fikk Guerreiro en gavepakke fra Filipe Luís, som sendte en tversoverpasning rett i beina hans. Dermed ble det 4-0. Det er tangering av Atlético Madrids styggeste mesterligatap noensinne.

– Vi kan ikke skylde på uflaks eller noe annet. Vi innledet annen omgang bra, men i fotball må man utnytte sjansene, sa Atlético-kaptein Diego Godin ifølge uefa.com.

Borussia Dortmund er ikke bare tre poeng foran Atlético Madrid, men hele åtte foran Monaco og Brugge. En seier på de tre siste kampene så er laget garantert plass i cupspillet.

Sylla-show

Det 18-årige hurtigtoget Moussa Sylla kan bli neste storspiller flasket opp i Monaco. Hans mål ga 1-1 mot Brugge i Thierry Henrys mesterligadebut som trener.

Sylla scoret ledermålet i det 32. minutt, da han ble spilt fram av Aleksander Golovin og kaldt overlistet hjemmekeeper Karlo Letica. Dermed ble han den nest yngste som har scoret mesterligamål for Monaco. Bare verdensmester Kylian Mbappé var yngre.

Henry var to år eldre da han scoret sitt første mesterligamål for klubben.

Sylla kunne doblet ledelsen minuttet før Brugge utlignet. I det 38. minutt ble han spilt gjennom av innbytter Sofiane Diop og rundet Letica, men skjøt utenfor. Den missen straffet seg da Hans Vanaken slo et perfekt innlegg som brasilianske Wesley nikket i hjørnet til 1-1.

Brugge hadde ikke tatt poeng i mesterligaen på nesten 13 år, men fikk blod på tann med utligningsmålet. I annen omgang var hjemmelaget best og nærmest et vinnermål. På overtid nikket 18-årige Lois Openda utenfor fra fri posisjon.

– Uavgjort er uavgjort, det er ikke seier. De hadde ballen mer enn oss, men vi var solide. Det er for tidlig å hevde at vi er på rett vei, sa Henry ifølge uefa.com. Klubben er uten seier i sine 11 siste mesterligakamper.