Meny

Monsen garanterer at Northug får verdenscupsjanser

– Gutta på laget er imponert. Han er rapp

Landslagstrener Arild Monsen under høydetrening på isbreen i italienske Val Senales tidligere denne uken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Petter Northug er foreløpig ikke tatt ut til verdenscupstarten i Kuusamo, men sprinttrener Arild Monsen lover at han får flere muligheter til å vise seg fram.

– Det er kanskje litt tidlig at han er i slag til åpningshelgen på Beitostølen, og jeg tror nok at han være all right først og fremst i sprint. Det ligger nok nærmest der i øyeblikket. Han trenger tid for å få utholdenhet til å gå 15 kilometer. Gutta på laget er imponert og har merket seg at han har beholdt rappheten og hurtigheten som har vært hans varemerke. Han er rapp, sa Monsen til NTB på pressetreffet på Hotell Gerstgras i Val Senales tirsdag.

Der skulle egentlig Northug ha møtt også, men et magevirus gjorde at det ikke var aktuelt.

Etter å ha vært isolert på andre hotell i to dager var han i hvert fall tilbake på løperhotellet tirsdag. Onsdag er det planen at han skal han være tilbake i trening. Det har vært mange treningsavbrekk for trønderen i sesongoppkjøringen.

Les også: Monsen tror pizzamåltid ga Northug omgangssyke

Aylar Lie-avsnitt fjernes fra Northug-bok

Ugunstig

– Det er selvsagt ikke gunstig, selv om alle avbrekkene ikke har vært like alvorlig sett fra mitt synspunkt slik som det kanskje er blitt framstilt i media. Noen ganger har han til og med fått trent rolig. At han skulle bli rammet her som førstemann var utgjort, sa Monsen.

Sprintlandslagstreneren sier at Northug fikk trent godt i dagene i Livigno før forflytningen til Val Senales.

Petter Northug jr. under presentasjonen av skilandslaget for 2018-19. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Han fikk trent veldig bra i Livigno, og han gjennomførte også en test før han kom hit som så veldig fin ut. Da løp og trente han på tredemølla og målte laktat.

Monsen forteller at det er svært aktuelt at Northug stiller i verdenscuphelga i Lillehammer.

– Det er bra for Petter at han er medlem av A-laget. Han har ikke gått seg ut av verdenscuplaget i løpet av sommeren, og han med flere får rikelig med sjanser i år. Det blir ikke det gnålet om at han ikke får gått verdenscuprenn slik det var i fjor. Vi har til og med to helger før jul med norske verdenscuparrangører, Lillehammer og Beito, og det sier seg selv at han får gå. Han får prøve seg i verdenscup før jul, det er helt sikkert.

Les også: Syk Northug isolert under landslagssamling

Northug om da han forlot landslaget: – Var ikke her for å vinne en popularitetskonkurranse

Skummel

Landslagskollega Sindre Bjørnestad Skar har trent jevnt med Petter Northug gjennom flere måneder og vil slett ikke avskrive 32-åringen.

– Han har vist at han fortsatt er rask. Han har det i seg, men av det vi har sett hittil på trening i år, så tror jeg ikke at han kommer til å vinne så mange skirenn, sa Skar til NTB.

Skar kom med et tydelig tillegg som tyder på at det tross alt ikke ser helsvart ut.

– Så vet vi at det ikke var så altfor mange renn han vant foran VM i Oslo 2011 og VM i Falun 2015 heller. Sånn sett skal man ikke avskrive Petter på noen som helst måte. Han har hatt mye problemer med sykdom, og det er selvsagt ikke positivt at han har mistet mye trening, men jeg tror at han kan gjøre gode sprinter så lenge han kommer seg videre fra prologen. Da blir han skummel, konkluderte Skar overfor NTB.

(VIDEO: Northug om biografien: – Lagkameratene må skjelve litt til)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært