Meny

Ronaldo vil øke presset på gamleklubben

Juventus' Cristiano Ronaldo (venstre) er tilbake på gamle trakter i Manchester. Foto: Martin Rickett / AP
Cristiano Ronaldo vil legge ytterligere press på gamleklubben Manchester United når han kommer på besøk med Juventus i mesterligaen tirsdag.

Ronaldo skapte et navn for seg selv i Manchester. Portugiseren vant sitt første mesterligatrofé og tre Premier League-titler under ledelse av Sir Alex Ferguson.

– Å komme tilbake hit til Manchester er veldig emosjonelt for meg. Da vi ble trukket i samme gruppe husket jeg tilbake på historien jeg skapte her. Jeg vant alle trofeer: Mesterligaen, ligaen og cupene, sa en smilende Ronaldo på mandagens pressekonferanse.

– Jeg husker fantastiske fans og en person som jeg aldri vil glemme, som var en av som dem hjalp meg mest, nemlig Sir Alex Ferguson, la han til.

Full pott

Ronaldos første comeback på gamle trakter på Old Trafford i 2013 ble Fergusons siste europakamp som sjef. Etter skotten ga seg har Manchester United slitt i Europa-sammenheng.

De siste fem årene har Ronaldo vunnet mesterligaen fire ganger med Real Madrid. Manchester United har på sin side kun vunnet én sluttspillrunde i Europas fremste klubbturnering.

I 2018/2019-utgaven av turneringen har Juventus full pott i gruppe H. United har fire poeng på to kamper.

– Etter mitt syn er Juventus mer enn bare en utfordrer til å vinne mesterligaen denne sesongen, sa United-manager José Mourinho.

– De har en veldig spesiell spiller (Ronaldo) som utgjør en veldig stor forskjell, fortsatte manageren.

Uten scoring

Ronaldo har vært toppscorer i mesterligaen de to siste sesongene, men har måttet vente på uttelling i turneringen denne sesongen. 33-åringen ble utvist etter bare en halvtime i debuten mot Valencia og måtte stå over forrige runde med karantene.

– Mine siste to måneder i Juventus har vært fantastiske. Alt går bra. Jeg tilpasser meg og laget er fantastisk, insisterte Ronaldo.

Trusselen fra en sulten Ronaldo er dårlig nytt for Mourinho, som er under press, til tross for oppløftende resultater siste tiden.

United kjempet seg tilbake og sikret 3-2-seier mot Newcastle, og spilte en respektabel 2-2-kamp mot Chelsea lørdag, men har likevel ni poeng opp til serieledelsen i Premier League.

– Jeg synes at de siste kampene våre viser at vi kan spille, presse i angrep og at vi har spillere som kan utgjøre en forskjell, sa Romelu Lukaku.

– Utfordringen nå er om vi kan vinne mot et veldig godt lag, men vi vil gjøre vårt beste og se hvordan vi står mot et av de beste lagene i Europa, la spissen til.

Populært